Εκπόνηση δωρεάν αρχιτεκτονικής μελέτης γλυπτού για έκθεμα με θέμα τον καπνό στο Αγρίνιο

Εκπόνηση δωρεάν αρχιτεκτονικής μελέτης γλυπτού για έκθεμα με θέμα τον καπνό στο Αγρίνιο

Συνηθίζουμε να λέμε πως στην πόλη μας υπάρχει παραίτηση από τους πολίτες της, πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και νοοτροπία δημιουργίας. Συνηθίσαμε ίσως να ακούμε τα ίδια και τα ίδια γενικόλογα πράγματα και υποσχέσεις, από όσους αποφασίζουν να κατέβουν ως υποψήφιοι. Η αλήθεια είναι όμως, πως η πόλη μας διαθέτει αξιολογότατους ανθρώπους, δημιουργικούς, με ανιδιοτέλεια και αίσθηση ευθύνης & προσφοράς έναντι όλων μας.
Σε μια συζήτηση που είχα πριν καιρό, γνώρισα έναν ακόμα τέτοιο άνθρωπο. Αυτός είναι ο αρχιτέκτονας μηχανικός θάνος Αθανασίου. Στην συζήτηση μας εκείνη του είχα αναφέρει πως θα ήθελα με την προσπάθεια μου για τον δήμο, να συμβάλλω κι εγώ ώστε η πόλη μας να έχει μια υπογραφή, ένα μνημείο της ένδοξης και παραγωγικής ιστορίας της.
Φυσικά το σύγχρονο σύμβολο του δήμου μας,δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα καπνά. Έχοντας κι εγώ μεγαλώσει σε αγροτική οικογένεια στο ΖαπΆντι(μεγάλη χώρα), ήθελα όχι μόνο να τιμήσω το φυτό που έθρεψε γενιές ολόκληρες, αλλά και τους ανθρώπους που ευέργητησαν την πόλη μας.
Έτσι λοιπόν, από εκείνη μας την συζήτηση, προέκυψε το εικονιζόμενο γλυπτό το οποίο μπορεί να μπει σε κόμβο ή πλατεία. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκε η αρχιτεκτονική μελέτη δωρεάν, όπως και η αρχιτεκτονική επίβλεψη του έργου επίσης.
Την μελέτη αυτή παρέδωσα γεμάτος χαρά στον δήμαρχο μας Γιώργο Παπαναστασίου , ο οποίος υποσχέθηκε να την αξιοποιήσει και να την πραγματώσει. Φυσικά αυτή είναι μια από τις πολλές μικρές παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε με τον Θάνο.
Για να μπορέσουμε όμως να προχωρήσουμε, χρειάζομαι την στήριξη σας στις 26 Μάιου, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Σας προσκαλώ λοιπον να με ψηφίσετε, να βάζετε έναν σταυρό δίπλα από το όνομα μου. Ώστε μαζί, να κάνουμε μια νέα αρχή, να δημιουργήσουμε ένα Αγρίνιο που πραγματικά θα είναι ένας τόπος να ζεις!

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος.

comments powered by Disqus