Απ. Κοιμήσης: Να φέρουμε νέες επενδύσεις στο δήμο και να στηρίξουμε την πρωτογενή μας παραγωγή

Απ. Κοιμήσης: Να φέρουμε νέες επενδύσεις στο δήμο και να στηρίξουμε την πρωτογενή μας παραγωγή

Έχοντας ολοκληρώσει τις βασικές μας ελλείψεις σε θέματα τοπικών υποδομών, δηλαδή μεγάλες ανάγκες στην προσβασιμότητα, έχουμε υλοποιήσει αυτά τα χρόνια περίπου 470 χιλιόμετρα ασφαλτοδρόμων, στο κομμάτι των δικτύων ύδρευσης, έχουμε εξασφαλίσει σχεδόν όλα τα δίκτυα ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς, έχουμε υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού σε παραγωγικές μονάδες, απομένει το κομμάτι των ενεργητικών πολιτικών όσον αφορά την τόνωση του βασικού μας παραγωγικού πλεονεκτήματος, που είναι η κτηνοτροφία, οι ανταγωνιστικές καλλιέργειες και οι υπηρεσίες στο παράλιο μέτωπο, αυτός είναι ο λόγος που μας κέντρισε το ενδιαφέρον να συνεχίσουμε άλλη μία τετραετία.

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης μιλώντας στον Αέρας Fm και τον Δημήτρη Παπαδάκη μίλησε για την απόφασή του να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στο δήμο Αμφιλοχίας. Ο Απ. Κοιμήσης εκτίμησε ότι για το δήμο Αμφιλοχίας διανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο σε σχέση με τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και αυτό “θα μας εξασφαλίσει στην επόμενη εικοσαετία ένα σοβαρό οικονομικό αντιστάθμισμα, θεσμοθετημένο δηλαδή το οποίο, θα ενισχύσει τα δημοτικά μας οικονομικά που μέχρι το 2060 θα είναι χειμαζόμενα για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες χώρες”.

Ο Απ. Κοιμήσης υπογράμμισε την προσπάθεια “να προσελκύσουμε επενδύσεις, να στηρίξουμε επιχειρηματικές δραστηριότητες, να φέρουμε νέες επενδύσεις στο δήμο και να στηρίξουμε την πρωτογενή μας παραγωγή, γιατί από κει μπορεί να πεις ότι μία οικονομία ανατροφοδοτείται και δημιουργεί πλεόνασμα, το οποίο μοιράζεται ως πλούτος στους δημότες”.

Ωστόσο ως σημαντικότερο σημείο της θητείας του ανέφερε πως είναι η λειτουργία του δήμο σε καιρό κρίσης. “Καταφέραμε να κρατήσουμε το δήμο ζωντανό, είναι μεγάλο επίτευγμα σε μία περίοδο κρίσης να έχεις ένα δήμο κραταιό από πλευράς οικονομικών, να είναι λειτουργικός να μπορεί να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή στα θέματα της καθημερινότητας και αυτό το αντιστοιχίζω και το συγκρίνω με το κεντρικό κράτος το οποίο ακόμα δεν μπορεί να πάρει να ορθοποδήσει και να βρει μία σταθερή τροχιά” είπε χαρακτηριστικά.

Προβληματισμένος ωστόσο εμφανίστηκε ο Απ. Κοιμήσης αναφορικά με τις συνεργασίες που ενδεχομένως να απαιτηθούν την επομένη των εκλογών. “Οι συνεργασίες εφόσον είναι ειλικρινείς, έπρεπε να είχαν συμβεί στην προ της κατάθεσης των ψηφοδελτίων περίοδο, δηλαδή έπρεπε να έχουν υπάρξει συγκλίσεις, οι οποίες θα φτιάξουν κάποιους σχηματισμούς που θα είχαν την εμπιστοσύνη ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, αυτό δεν έχει συμβεί” είπε ο Απ. Κοιμήσης και πρόσθεσε πως οι οποιεσδήποτε συγκλίσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν δεν είναι πάνω από το τραπέζι, θα έχουν προσωπικά χαρακτηριστικά…

Αναλυτικά όσα είπε ο Απ. Κοιμήσης:

comments powered by Disqus