Επίθεση στη Βουλή: ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. – Περίμεναν επιδρομή από τον Ρουβίκωνα

Επίθεση στη Βουλή: ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. – Περίμεναν επιδρομή από τον Ρουβίκωνα

Ένορκη διοικητική εξέταση για επίθεση στη Βουλή διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε επιδρομή από τον Ρουβίκωνα στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Τι ανέφερε εσωτερικό έγγραφο που είχε σταλεί στις 13 Μαΐου. Σάλος από την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα μέρα μεσημέρι.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίθεση στη Βουλή από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», το μεσημέρι της Τρίτης (21.05.2019), διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε αντιστράτηγο.

Η επίθεση, την οποία καταδίκασαν η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Βουλής και όλα τα κόμματα, έγινε το μεσημέρι και ενώ η πλατεία Συντάγματος, όπως φαίνεται στο video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας, ήταν γεμάτη κόσμο.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας, που ανέλαβε την ευθύνη με κείμενό της στο indymedia και ανέφερε πως έγινε στο πλαίσιο των καταδρομικών επιθέσεων για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέβηκαν στο προαύλιο της Βουλής από τα σκαλιά στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη.

Άρχισαν να πετούν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στο κτίριο και άναψαν καπνογόνα. Έγιναν πέντε προσαγωγές, αλλά οι τέσσερις από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο ένας συνελήφθη.
Το έγγραφο προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ρουβίκωνας έφτασε για τρίτη φορά ανενόχλητος στη Βουλή και αυτή τη φορά δεν έμεινε στα πανό και τα τρικάκια, αλλά πέταξε κόκκινη μπογιά στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Πολλούς τους αιφνιδίασε η επίθεση. Αλλά η ΕΛ.ΑΣ. φοβόταν, είχε προειδοποιήσει… εαυτόν αλλά και πάλι, ο Ρουβίκωνας έφτασε ανενόχλητος σχεδόν μέχρι την κεντρική είσοδο.

Το vima.gr είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές μέρες εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν φόβοι για επιδρομή από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στη Βουλή, εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στις 13 Μαΐου και καλούσε σε ενίσχυση των μέτρων στη Βουλή μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές για τη μη χορήγηση νέας άδειας στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Το έγγραφο είχε τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανέφερε: «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

comments powered by Disqus