Ελλάδα – Αρμενία: Παπασταθόπουλος – Μανωλάς: «Ή ο Αναστασιάδης ή εμείς»

Ελλάδα – Αρμενία: Παπασταθόπουλος – Μανωλάς: «Ή ο Αναστασιάδης ή εμείς»

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Άγγελος Αναστασιάδης. Τσακώθηκαν δημόσια μετά το νέο στραπάτσο και την ήττα της Εθνικής από την Αρμενία. «Ανταρσία» διεθνών κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού! Απειλούν να σταματήσουν από την Εθνική Παπασταθόπουλος και Μανωλάς αν δεν φύγει ο Αναστασιάδης. «Συγγνώμη» από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και πυρά κατά Αναστασιάδη.

Δεν είναι τα έξι γκολ σε δυο ματς. Δεν είναι καν το ενδεχόμενο η Εθνική να χάσει ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση, το Euro 2020 μετά τις διαδοχικές εντός έδρας ήττες από την Ιταλία και την Αρμενία. Δεν είναι καν οι back to back κακές εμφανίσεις. Είναι η εικόνα διάλυσης, η ντροπή του να τσακώνονται δημόσια ο αρχηγός (Παπασταθόπουλος) και ο προπονητής (Αναστασιάδης).

Δεν είναι ότι δεν κράτησαν τα προσχήματα. Είναι πως κανείς από τους δυο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η Εθνική μοιάζει με καράβι που βουλιάζει. Κι εκείνοι που θα έπρεπε να βγουν μπροστά για να σώσουν ό,τι σώζεται, ο προπονητής που κάνει τις (κάκιστες) επιλογές και ο αρχηγός, έδωσαν με τη συμπεριφορά τους μια στην Εθνική για να τη ρίξουν… ακόμη πιο κάτω. Έως και να την απαξιώσουν.

Ήττα από την Αρμενία με 3-2 στο (σχεδόν άδειο) ΟΑΚΑ έφερε εμφύλιο στην Εθνική. Φημιζόμαστε άλλωστε οι Έλληνες πως με την πρώτη στραβή θα επιλέξουμε να φαγωθούμε παρά να κάτσουμε να βρούμε λύση για να λύσουμε το πρόβλημα. Έτσι έκαναν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη μετά τη λήξη του ματς με τους Αρμένιους.
Παπασταθόπουλος μαινόμενος
Ο αρχηγός ήταν ο πρώτος που μίλησε και επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Η Εθνική άλλωστε, από την ήττα της Κυριακής ήδη, έμοιαζε καζάνι που βράζει. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανέλαβε την ευθύνη από πλευράς παικτών, ως όφειλε εκ θέσεως και εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα προκριθεί στο Euro του 2020. Αλλά οι αιχμές που άφησε για αλλαγές που χρειάζονται στην ομάδα ήταν η κόκκινη γραμμή που ξεπέρασε. Γιατί όλοι τις εξέλαβαν ως αιχμή προς τον προπονητή του. Και απ’ όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια, έτσι ήταν…

Ακόμη κι αν όλοι πιστεύουν ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης πρέπει να φύγει, αυτό δεν είναι θέμα του Παπασταθόπουλου και οποιουδήποτε αρχηγού να το πει δημόσια.

Δείτε τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου
Αναστασιάδης: Δεν έχει θέση εδώ
Κι αν ο αρχηγός έκανε λάθος, ο προπονητής έκανε ένα πολύ μεγαλύτερο. Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε για να βοηθήσει την Εθνική, ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη για τις επιλογές παικτών και την εμφάνιση της ομάδας, αντί να ρίξει τους τόνους, επιτέθηκε δημόσια στον αρχηγό της Εθνικής. Και θεώρησε πως το καλύτερο που είχε να κάνει, αντί να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ήταν να αδειάσει τον παίκτη του.

«Εάν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη, δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα όμως δεν μου είπε ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια;», είπε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Δείτε τις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη
«Ή αυτός ή εμείς»
Όλα αυτά ενώ τα αποδυτήρια της Εθνικής έχουν γίνει άνω κάτω, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που τάσσονται με τον Παπασταθόπουλο. Πληροφορίες που μετέδωσε η Cosmote Sport ανέφεραν ότι ο Κώστας Μανωλάς και ο Βασίλης Τοροσίδης συμφωνούν με τον Παπασταθόπουλο.

Σύμφωνα με τον ΣπορFM δε, μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμενία, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και στελέχη της Ομοσπονδίας για να στείλουν ένα μήνυμα: πως θα σταματήσουν να αγωνίζονται με την Εθνική αν η κατάσταση δεν αλλάξει άμεσα.

comments powered by Disqus