Λεπτομέρειες για την τραγωδία στην Κάρπαθο: Οι δύτες κατέβηκαν σε 50μ. βάθος χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό

Λεπτομέρειες για την τραγωδία στην Κάρπαθο: Οι δύτες κατέβηκαν σε 50μ. βάθος χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό

Ανασύρθηκε η σορός του ενός εκ των δυτών που έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρο στην Κάρπαθο. Τι λέει άνθρωπος που συμμετείχε στις έρευνες.

«Πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος για να κολυμπήσεις στο συγκεκριμένο σπήλαιο στην Κάρπαθο. Η είσοδος στο συγκεκριμένο σπήλαιο βρίσκεται σε βάθος 43 μέτρων. Έχει πολλά υπόγεια ρεύματα. Οι συνθήκες στο επιμέρους σημείο την κάνουν πιο δύσκολη. Αν δεν είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος δεν επιχειρείς στο συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε στο OPEN TV ο δύτης και μέλος της ομάδας ερευνών, Νικόλαος Παραγιός. Στο ερώτημα για το τι πήγε λάθος ο δύτης ανέφερε ότι οι δύο τουρίστες που ανασύρθηκαν νεκροί υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους και δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι για μια τέτοια απόφαση.

Στο μεταξύ, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν το πτώμα ενός εκ των δύο δυτών, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 50 μέτρων σε σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου. Η επιχείρηση ανάσυρσης του δεύτερου δύτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης για τη ΜΥΑ.

Οι δύο άνδρες μαζί με ένα ακόμα φίλο τους είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς. Ο φίλος τους λόγω έλλειψης αέρα κατάφερε να αναδυθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν οι άλλοι δύο. Πρόκειται για έναν Τσέχο και έναν Ιρανό ηλικίας 60 και 35 ετών, οι οποίοι αγνοούνταν από το Σάββατο (24/8). Το πτώμα του δύτη μεταφέρθηκε στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση.

comments powered by Disqus