Συντάξεις χηρείας: Τον Σεπτέμβριο καταβάλλονται τα νέα αυξημένα ποσά

Συντάξεις χηρείας: Τον Σεπτέμβριο καταβάλλονται τα νέα αυξημένα ποσά

Τέλος στην αγωνία 60.000 δικαιούχων. Στο τέλος του μήνα θα καταβληθούν οι αυξημένες συντάξεις. Ακολουθούν και τα αναδρομικά 4 ετών. Πως διαμορφώνονται τα νέα ποσά, βάσει νόμου που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πληρώνονται στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι περίπου 60.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας – θανάτου, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν και τα αναδρομικά 4 μηνών, που αντιστοιχούν στο διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2019, κατά το οποίο ισχύει ο νέος νόμος.

Να σημειωθεί ότι, οι διατάξεις για την αύξηση των συντάξεων χηρείας που εκδόθηκαν με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου ψηφίστηκαν στις 17 Μαΐου του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπήρξε όμως σημαντική καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου λογισμικού συστήματος που απαιτείται για να υπολογιστούν τα νέα αυξημένα ποσά. Σε τεχνικούς λόγους άλλωστε, οφείλεται και το γεγονός ότι τα αναδρομικά θα δοθούν ένα μήνα μετά, στο τέλος Οκτωβρίου.

Στην πράξη, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα νέα αυξημένα ποσά μεταξύ 25 και 27 Σεπτεμβρίου, καθώς οι συντάξεις Οκτωβρίου καταβάλλονται για τους συνταξιούχους των πρώην ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ την Τετάρτη 25 του μήνα και για το ΙΚΑ, το Δημόσιο και το ΝΑΤ στις 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

real.gr

comments powered by Disqus