Εξάρχεια: Έτσι είναι η πλατεία μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ

Εξάρχεια: Έτσι είναι η πλατεία μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ

Εκεί όπου μέχρι σήμερα το πρωί υπήρχε το… πολυθρύλητο κοντέινερ των αντιεξουσιαστών, πλέον υπάρχει… κενό. Η επιχείρηση στα Εξάρχεια ξεκίνησε αξημέρωτα.

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (20.09.2019), συνεργεία του δήμου Αθηναίων με την… προστασία αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκαν στα Εξάρχεια. Η αποστολή τους ήταν μια: να απομακρύνουν από την πλατεία το κοντέινερ των αντιεξουσιαστών.

Το γνωστό και ως «ΚΕΠ του Ρουβίκωνα» απομακρύνθηκε από την πλατεία λίγο μετά τις 07:00, όταν οι υπάλληλοι του δήμου το φόρτωσαν σε φορτηγό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, στα Εξάρχεια ήταν παρόντες αστυνομικοί, για προληπτικούς λόγους. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση για την απομάκρυνση του κοντέινερ.

Το κοντέινερ είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων τον Απρίλιο του 2017.

Αφού το μεταλλικό κουτί απομακρύνθηκε, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων άρχισαν τον καθαρισμό της πλατείας και τις εργασίες συντήρησης και καθαριότητας καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε τη στιγμή της απομάκρυνσης του κοντέινερ

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών».

newsit.gr

comments powered by Disqus