Πίνουµε καρκίνο…

Πίνουµε καρκίνο…

α κρούσματα του καρκίνου οργιάζουν στο δήμο Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών. Καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με το πιο σοβαρό θέμα που είναι το νερό. Το δίκτυο ύδρευσης στο Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες σε πολλά τμήματα περνάει μέσα από πεντηκονταετίας αμιαντοσωλήνες με αποτέλεσμα να φτάνει στις βρύσες μας “καθαρός” καρκίνος.

Στο Αιτωλικό απομακρύνεται το παλιό δίκτυο με τους αμιαντοσωλήνες και αποκαθίσταται εξ ολοκλήρου. Στο Μεσολόγγι υπάρχει μελέτη, αλλά απαιτεί 8.000.000 ευρώ. Προβλέπει πλήρη αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και των μολυβένιων παροχών. Την ανακατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων και όχι σκοτεινές αναπλάσεις δρόμων χωρίς προοπτική. Στις Οινιάδες υπάρχει καινούργιο υδραγωγείο, σύγχρονο που λειτούργησε μέχρι το Λεσίνι. Δεν έφτασε ποτέ σε Κατοχή και Νεοχώρι.

Η μελέτη για την αποκατάσταση και απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων απαιτεί 3.000.000 μαζί με διαμόρφωση και αποκατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι στις Οινιάδες απαιτείται φωτισμός από Αιτωλικό σε Νεοχώρι, καθώς και η αποκατάσταση του γεφυριού της Κατοχής. Τα προεκλογικά πασαλείμματα πίσσας δημιουργούν πλασματικές ψήφους υποχρέωσης και βολέματα. Δεν σηματοδοτούν εξέλιξη και ευημερία ενός τόπου, παρά ψεύτικες προσδοκίες.

Πιστεύω ότι η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση του αμιάντου από τους σωλήνες ύδρευσης, τη σκεπή των γραφείων της πρώην Αρχαιολογικής, τις στέγες των πελάδων, τις στέγες των κτισμάτων της αλυκής στην Τουρλίδα και όπου αλλού υπάρχει αμίαντος.

Ως δεύτερη υποχρέωση θα πρέπει να είναι το σχέδιο πόλης εντός των πυλών (Μοτίβο, λιμάνι, Μαρίνα, Δεσποτικό, πρώην κολυμβητήριο Πρεμέτη, ΚΤΕΟ) και όπου αλλού χρειάζεται.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που το διάβασαν.

Παναγιώτης Νατσικώστας

http://www.aixmi-news.gr

comments powered by Disqus