Συρία: Βομβάρδισε θέσεις Κούρδων η Τουρκία

Συρία: Βομβάρδισε θέσεις Κούρδων η Τουρκία

Με μια προπαγανδιστική φωτογραφία ανακοίνωσε η Τουρκία πως ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες για την επιχείρηση στη Συρία. Δεν έχει ξεκινήσει η χερσαία εισβολή. Έπληξε θέσεις των Κούρδων στη Ράκα το πυροβολικό της Τουρκίας. Βομβαρδίστηκαν και κουρδικές θέσεις στη Μαλικίγια. Σάλος από τις ήξεις – αφήξεις και τις απειλές Τραμπ μετά το… πράσινο φως στον Ερντογάν.

Η Συρία βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας. Αιτία η επαπειλούμενη εισβολή που ετοιμάζει η Τουρκία. Μια εισβολή που παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ (που τώρα απειλεί θεούς και δαίμονες) πήρε χθες το πρωί το «πράσινο φως» από την Ουάσινγκτον.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με μια ανάρτηση στο twitter και μια προπαγανδιστική φωτογραφία που δείχνει έναν Τούρκο στρατιώτη κι ένα μικρό κοριτσάκι (προφανώς για να στείλει μείνει πως η Τουρκία θέλει να εισβάλει στη βόρεια Συρία για το… καλό όλων) ανακοίνωσε τα ξημερώματα πως όλα είναι έτοιμα για την εισβολή.

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες αναφορές για αεροπορική επιδρομή κατά βάσης Κούρδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, το βράδυ της Δευτέρας (07.10.2019), το πυροβολικό της Τουρκίας έπληξε θέσεις κουρδικών ένοπλων ομάδων που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία και βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας.

comments powered by Disqus