«Σκούρα» τα πράγματα για τον Ερντογάν! Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει τις εκλογές στην Τουρκία

«Σκούρα» τα πράγματα για τον Ερντογάν! Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει τις εκλογές στην Τουρκία

Ο “σουλτάνος” είναι πιθανό να ακυρώσει τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, στην Τουρκία – Δεν τον… βολεύουν οι δημοσκοπήσεις – Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είχε καταθέσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για ακύρωση των εκλογών
«Σκούρα» είναι τα πράγματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στις – μέχρι τώρα- δημοσκοπήσεις δεν εξασφαλίζει την αυτοδυναμία στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, στις 24 Ιουνίου 2018.

Ο «σουλτάνος» έχει ήδη τάξει -μεταξύ άλλων- επιδόματα γιορτών στους συνταξιούχους ύψους 2.000 τουρκικών λιρών, νομιμοποίηση 13 εκατοκκυρίων αυθαιρέτων, καθώς επίσης μείωση προστίμων και χρεών προς το δημόσιο, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Αλλά το 51%, ποσοστό που εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, δείχνει… μακρινό.

Αυτός είναι και ο λόγος -όπως μεταδίδει η Cumhuriyet- που είναι πιθανό ο Ερντογάν να ακυρώσει τις εκλογές, αφού δεν τον… βολεύουν!

Πώς μπορεί να το κάνειο αυτό; Το Ρεπουμπλικανίκό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταθέσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για ακύρωση των εκλογών. Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί αύριο, Τετάρτη, όμως δεν αναμένεται να προκύψει απόφαση άμεσα. Έτσι, δεν αποκλείεται η απόφαση να ληφθεί βάσει των συμφερόντων του Ερντογάν, αν ο ίδιος επιθυμεί την ακύρωση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Οι δημοσκοπήσεις
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Piar» για λογαριασμό της εφημερίδας «Cumhuriyet», αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή:
Συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί: 32.3%
Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: 17.1%
HDP – Φιλοκουρδικό Κόμμα: 8.8%
Καλό Κόμμα: %12.8
Κόμμα Ευημερίας: 1.8%
Αναποφάσιστοι: 11%
Δεν ψηφίζω: 16%Εντύπωση προκαλεί και το αποτέλεσμα της ίδιας δημοσκόπησης, σύμφωνα με το οποίο ένας κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης -που δεν κατονομάζεται- εμφανίζεται ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Ερντογάν με 53% έναντι 47% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Εικόνα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ
Με πληροφορίες από Cumhuriyet

newsit.gr

comments powered by Disqus