«Αργοσκοτώνουν τους θαλασσαιμικούς στο Νοσοκομείου του Ρίου» – Αγωνιώδης επιστολή στον υπουργό Υγείας

«Αργοσκοτώνουν τους θαλασσαιμικούς στο Νοσοκομείου του Ρίου» – Αγωνιώδης επιστολή στον υπουργό Υγείας

Εδώ και επτά χρόνια 200 θαλασσαιμικοί ασθενείς που υποβάλλονται σε περιοδικές σε μεταγγίσεις αίματος για να καταφέρουν να κρατηθούν στη ζωή στο Νοσοκομείο του Ρίου, υφίστανται μια απερίγραπτη ταλαιπωρία και αγωνία εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων αίματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας καταγγέλλει συνεχείς ελλείψεις αίματος που παρουσιάζονται εδώ και χρόνια στο ΠΓΝ του Ρίου, οι οποίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις μεταγγίσεις σε 200 πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Οι εκπρόσωποι των ασθενών έστειλαν επιστολή στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας του να παρέμβει για να λυθεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

powered by Rubicon Project

“Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς, για να σας μεταφέρουμε τα αισθήματα αγωνίας, ανησυχίας και ανασφάλειας που βιώνουν οι θαλασσαιμικοί ασθενείς που μεταγγίζονται συστηματικά στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγιά η Βοήθεια”. Οι συνεχείς ελλείψεις αίματος, που παρουσιάζονται εδώ και χρόνια, δημιουργούν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση”.

Δείτε τις καταγγελίες του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία στο iatropedia.gr

newsit.gr

comments powered by Disqus