Εξάρχεια: Επιχείρηση σε πολυκατοικία στη Στουρνάρη

Εξάρχεια: Επιχείρηση σε πολυκατοικία στη Στουρνάρη

Αξημέρωτα στα Εξάρχεια ξανά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έρευνες σε κτίριο στη Στουρνάρη όπου χθες βρέθηκαν μολότοφ και άλλα “πολεμοφόδια”. Επί τόπου ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αντιτρομοκρατική. 33 συλλήψεις και 53 προσαγωγές απ’ όσα έγιναν χθες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Αξημέρωτα, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν ξανά στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι έρευνες γίνονται σε χώρους του κτιρίου που εκτιμάται ότι αποτελούσαν “ορμητήρια” για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Λίγο μετά τις 06:30 το πρωί της Δευτέρας (18.11.2019) δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν στα Εξάρχεια για έρευνα σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Οι έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων γίνονται παρουσία εισαγγελέα.

Όλα γίνονται σε κτίριο επί της οδού Στουρνάρη στον αριθμό 4, όπου χθες είχαν γίνει δυο συλλήψεις και είχαν βρεθεί πολεμοφόδια στην ταράτσα, με τους συλληφθέντες να έχουν μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στην κατοχή τους.

Οι έρευνες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, γίνονται για να βρεθεί αν υπάρχει κι άλλος χώρος όπου υπάρχουν «πολεμοφόδια». Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί μπήκαν σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Εξαρχείων έχουν αποκλειστεί.

Συλλήψεις και προσαγωγές στα Εξάρχεια
Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής (17.11.2019) στα Εξάρχεια, λίγες ώρες μετά τη μεγαλειώδη πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου αστυνομικοί έκαναν αψυχολόγητο «ντου» και χτύπησαν πολίτες, ανάμεσά τους και τον ρεπόρτερ του newsit.gr, Μάριο Αραβαντινό που απλά έκανε τη δουλειά του, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια των όσων έγιναν, η αστυνομία έκανε 33 συλλήψεις, ενώ 14 άνθρωποι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων.

Όπως σημειώνει ακόμη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, “οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων“.

Παράλληλα, σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια: 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

newsit.gr

comments powered by Disqus