Μανιαδάκης: Μου ασκούσαν πιέσεις για συγκεκριμένους πολιτικούς – Συνάντησα Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη στη ΓΑΔΑ

Μανιαδάκης: Μου ασκούσαν πιέσεις για συγκεκριμένους πολιτικούς – Συνάντησα Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη στη ΓΑΔΑ

Ως υποκείμενος πιέσεων για να δώσει στοιχεία κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων παρουσιάστηκε στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ο Νίκος Μανιαδάκης.

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου
Ομάρτυρας υποστήριξε ότι για εβδομάδες οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς του ασκούσαν πάρα πολλες πιέσεις για να δώσει στοιχεία εναντίον πολιτικών. Κατά τον κ. Μανιαδάκη έντονες ήταν οι πιέσεις για τον κ.Γεωργιάδη, τον κ.Σαμαρά, τον κ.Στουρνάρα, τον κ.Λοβέρδο και τον κ.Βενιζέλο. “Μου δείχνανε δημοσιεύματα με νόμους και υπουργικές αποφάσεις και μου ζητούσαν να τα επιβεβαιώσω. Μου λέγανε οτι έχουμε στοιχεια απο άλλους μάρτυρες αλλά θέλουμε να μας το δέσεις και εσύ ως καθηγητής ότι αυτές οι αποφάσεις των πολιτικών αυτών ειναι έκνομες” είπε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να τόνισε ότι κάποια στιγμή οι καταθέσεις σταμάτησαν να δίνονται στην Εισαγγελια και πήγαν σε σε ένα διαμέρισμα στη Μιχαλακοπούλου. “Εκεί μου ειπαν «Πρεπει να συνεργαστείς μαζί μας και να τιμωρήσουμε αυτους τους ανθρώπους. Κυριως με πίεζαν για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ.Σαμαρά και να μη φοβάμαι διότι δεν θα επανεκλεγούν. Αυτα μου τα ελεγε η Εισαγγελέας και ηταν παρόντες και οι βοηθοί της” φέρεται να είπε.

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο κ. Μανιαδάκης για τις καταγγελίες της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση καθώς υποστήριξε ότι είχαν καταγγείλει λάθος ακόμας και το όνομα της συζύγου του. “Μου είπαν ότι ήξεραν ότι μέσω της εταιρείας της γυναίκας μου που λεγόταν Ψημίτη δωροδοκούσα τον Λοβερδο. Εκει κατάλαβα οτι οι άνθρωποι ήταν εντελώς ασόβαροι. Τον Λοβέρδο δεν τον ήξερα αλλά κυρίως τη γυναίκα μου δεν τη λένε Ψημίτη.Ουσιαστικά ειχε καταθέσει ψέματα που γράφτηκαν στην εφημερίδα. Και τους το είπα: Τι είναι αυτά τα ψέματα; Μετά από αυτό η μάρτυρας Κελέση προσήλθε αυτοβούλως και θέλησε να διορθώσει την κατάθεση της και είπε οτι τελικά δεν την έλεγαν Ψημίτη τη γυναίκα μου αλλα ούτε και για τα του Λοβέρδου επέμεινε” είπε.

Ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι τον Νοέμβριο 2017 οι εισαγγελείς του είπαν να σταματήσει την κατάθεσή του γιατί ερχόταν άλλος μάρτυρας. “Και έπεσα επάνω στον Δεστεμπασιδη! Τον είδα στο ασανσέρ.Η Μαραγγέλη επίσης ήταν εντός στη ΓΑΔΑ. Την είδα επίσης” είπε. Ο μάρτυς υποστήριξε ότι η κα Τουλουπακη τον προέτρεψε να μπει στο πρόγραμμα των ΗΠΑ. “Τον Νοέμβριο του 2017 με την υπαγωγή μου στο ελληνικό πρόγραμμα ταυτόχρονα με προέτρεψε να μπω στο αμερικανικό πρόγραμμα. Μου είπαν πως θα υπάρξει και οικονομικό όφελος.

Η πρώτη συνάντηση με πράκτορες του FBI έγινε στο γραφειο της κ. Τουλούπακη. Ο Ντζουράς μου κανόνισε το ραντεβού. Με πράκτορες . Όχι με εισαγγελεις!” κατέληξε.

real.gr

comments powered by Disqus