Άγνωστοι εισήλθαν πιθανότατα τις νυχτερινές ώρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Άγνωστοι εισήλθαν πιθανότατα τις νυχτερινές ώρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Άγνωστοι εισήλθαν πιθανότατα τις νυχτερινές ώρες στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου και σήμερα το πρωί οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολείου αντίκρισαν άνω-κάτω μια από τις αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr δεν υπήρχε παραβιασμένη πόρτα ή παράθυρο και αποτελεί ερωτηματικό πως εισήλθαν στο εσωτερικό.

Πάντως νωρίτερα αστυνομικοί έκαναν αυτοψία στο χώρο και κατέγραψαν το συμβάν όμως από την διεύθυνση του σχολείου δεν έγινε μήνυση κατ’ αγνώστων αφού δεν υπήρξε φθορά ούτε αρπαγή της περιουσίας του σχολείου. Το μόνο που έπραξαν οι άγνωστοι δράστες, έκαναν άνω-κάτω μια αίθουσα , πέταξαν βιβλία στο πάτωμα, έγραψαν συνθήματα και αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν το παραμικρό!

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ
Με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αντιμέτωποι σήμερα μαθητές της Γ΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν εσωτερικά σε αίθουσα της σχολικής μονάδας.Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Σχολική Επιτροπή, σύμφωνα με την κεκανονισμένη διαδικασία. Προφανώς όλα συνέβησαν χθες βραδινές ώρες.

Άγνωστοι προέβησαν σε αποτύπωση και αναγραφή άσεμνων απεικονίσεων και φράσεων στους τοίχους, στα θρανία και στον πίνακα, σε καταστροφή σχολικών ειδών, σε ρίψη διορθωτικού υγρού καθώς και σε ακανόνιστη κατανομή των θρανίων/καρεκλών.

Εξοργισμένοι και γεμάτοι απορίες για το συμβάν ως μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων εκφράζουμε την θλίψη μας, καταδικάζουμε τις απεχθείς αυτές πράξεις και ελπίζουμε αυτό να είναι ένα και μεμονωμένο συμβάν.Από τη θεσμική μας πλευρά προκειμένου να μη διακοπεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου προβήκαμε άμεσα στην προμήθεια και αντικατάσταση όλων των κατεστραμμένων υλικών, ενώ με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών η αίθουσα περιήλθε στην προτέρα/φυσιολογική κατάσταση.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Ταφιάδης Νικόλαος Ταμπάκη Κοραλία

comments powered by Disqus