Ισραήλ: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνης της

Ισραήλ: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνης της

Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της, καθώς και την αντίθεση του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων της, εκφράζει το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Η αγνόηση του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων. Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ παίρνει ανοικτά την θέση της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο,λ μετά το “μνημόνιο κατανόησης” που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

newsit.gr

comments powered by Disqus