Οι δυσκολίες στο μεταγραφικό «παζάρι» και… ονόματα

Οι δυσκολίες στο μεταγραφικό «παζάρι» και… ονόματα

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται έναν γύρο χωρίς νίκη. «Κολλημένος» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του. Σαφώς, οι πιθανότητες για παραμονή του στην κατηγορία δεν είναι με το μέρος του.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται και η νέα κόντρα μεταξύ οπαδών-διοίκησης να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο Μάκης Χάβος σε κάθε ευκαιρία «διατυμπανεί» ότι περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες παραμονής. Δεδομένα υπάρχει η πρόθεση ενίσχυσης από τη διοίκηση.

Από όλα τα στόματα βέβαια στον Παναιτωλικό τονίζεται και η δυσκολία που «κρύβει» η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Στην παρούσα φάση, τα ζητούμενα για τον Παναιτωλικό είναι πολλά. Η ομάδα χρειάζεται από 4 (στη χειρότερη) ως 6 κινήσεις (με πολλούς να κάνουν λόγο και για παραπάνω).

Τερματοφύλακας, αριστερό μπακ, «10άρι», επιθετικός είναι δεδομένοι, αλλά οι θέσεις δεν είναι απαραίτητα δεσμευτικές. Θα υπάρξουν άλλωστε εκτός από προσθήκες και αποχωρήσεις από το ρόστερ. Πέραν αυτού, ο Χάβος επιθυμεί παίκτες Έλληνες ή τουλάχιστον γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας. Θα προτιμούσε ακόμη ακόμη και «δικά του παιδιά».

Το “transfer pool” που πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές σαφώς περιορίζεται. Δεν κυκλοφορούν αρκετοί Έλληνες ελεύθεροι στην αγορά, ενώ παίκτες που δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους παραχωρούνται κυρίως ως δανεικοί (άρα ευθύς αμέσως αποκλείονται για τον Παναιτωλικό) ή με χρηματικά ανταλλάγματα (απαγορευτικό επίσης για την ομάδα που «τρέχει» με περιορισμένο μπάτζετ).

Το TitormosNet έκανε μία μικρή, ενδεικτική έρευνα και παρουσιάζει ορισμένες επιλογές που ίσως… απασχολήσουν.

Κλάους Αθανασιάδης: Επιθετικός, 30 ετών. «Παιδί» του Μάκη Χάβου, κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, μετά και το πέρασμά του από τον Π.Α.Σ Γιάννινα, όπου δεν κατάφερε να «αναγεννηθεί». Είχε 2 γκολ σε 28 συμμετοχές.

Γιάννης Μυστακίδης: Εξτρέμ, 25 ετών. Έλυσε τη συνεργασία του με τον Βόλο, αλλά ανήκει στον Π.Α.Ο.Κ. Θα απασχολήσει μόνο σε περίπτωση που αποδεσμευτεί.

Σταύρος Τσουκαλάς: Μέσος, 31 ετών. Παίκτης που ο Χάβος τον είχε και στο Π.Α.Ο.Κ, αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης. Δεσμεύεται με συμβόλαιο στην ουγγρική Kisvarda.

Aleksandar Stanisavljevic: Εξτρέμ, 30 ετών. Συνεργάστηκε με τον Χάβο στον Αστέρα. Το συμβόλαιό του με την σερβική Vozdovac λήγει το καλοκαίρι. Μετρά 14 συμμετοχές και 2 γκολ.

Σταύρος Βασιλαντωνοπουλος: Δεξί Μπακ, 27 ετών. Καλές εμφανίσεις στη Λαμία υπό τις οδηγίες του Μακεδόνα τεχνικού, ενώ δεν υπολογίζεται από την Α.Ε.Κ. Αν μείνει ελεύθερος σίγουρα θα απασχολήσει.

Facundo Bertogliο: H «καψούρα» του Μάκη Χάβου για την θέση «10». Υψηλό κασέ, ενδιαφέρον κι από άλλους (Λαμία, Α.Ε.Λ) ενώ έχει και συμβόλαιο με την Aldovisi.

TitormosNet

comments powered by Disqus