Μεσολόγγι: Κέντρο Υποδοχής Οπλιτών ξανά το 2/39 Σ.Ε.;

Μεσολόγγι: Κέντρο Υποδοχής Οπλιτών ξανά το 2/39 Σ.Ε.;

Δύο Σημεία Υποδοχής Οπλιτών προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα στη Σπάρτη κι ένα στην Καλαμάτα. Προφανώς στα δύο υπάρχοντα Στρατόπεδα Ξηροκαμπίου και Καλαμάτας αντίστοιχα, ενώ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το στρατόπεδο Μεσολογγίου το 2/39 Κέντρο Ευζώνων Στρατόπεδο Πεζικου θα είναι το σημείο υποδοχής οπλιτών για Αιτωλοακαρνανία, ίσως και Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του ΓΕΣ σε σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το θέμα απεφάνθη ότι μετά την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση Σύριζα και τη δημιουργία 23 ΣΥΠΟ, δύο εκ των οποίων στη Νότια Πελοπόννησο. Εκτός σχεδιασμού μένει η Αρκαδία.

Τα ΣΥΠΟ δεν πλέον Κέντρα Εκπαίδευσης Σωμάτων και Όπλων αλλά κατάταξης οπλιτών. Οι δύο πρωτεύουσες στην Πελοπόννησο και στην πρωτεύουσα Αιτωλοακαρνανίας προσδοκούν την μερική ανάκτηση του οφέλους (στην αγορά) απο τη λειτουργία των ΣΥΠΟ ενω η Τρίπολη διαμαρτύρεται διότι εξαιρέθηκε.

Πώς κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι στον στρατό

Σε μείωση, από έξι σε τέσσερις, του αριθμού των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών για τον Στρατό Ξηράς έχει προχωρήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Οι νεοσύλλεκτοί θα παρουσιάζονται στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, όπως έχουν μετονομαστεί τα Κέντρα Εκπαίδευσης, τον Φεβρουάριο, τον Μάιο, τον Αύγουστο και το Νοέμβριο.

Πηγή: notospress.gr

aixmi-news.gr

comments powered by Disqus