Εορτασμός για την Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Aγρινίου

Εορτασμός για την Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Aγρινίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη ο εορτασμός για την Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας που διοργάνωσε η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Αιτ/νίας.

Συγκεκριμένα, η Ένωση συμμετείχε στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή 35 συνολικά ομάδων ανάγνωσης.

Στην πόλη μας, στον μαραθώνιο έλαβαν μέρος 150 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων τόσο του Αγρινίου όσο και περιφερειακών (Γαβαλού, Φυτείες, Στράτος) καθώς και κέντρα ξένων γλωσσών αλλά και ενήλικες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε ένα εξαιρετικά ευχάριστο μουσικό διάλειμμα όπου μαθητές του 7ου Γυμνασίου μας τραγούδησαν στα γαλλικά με τη συνοδεία κιθάρας.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και φυσικά προσφέρθηκαν γαλλικά εδέσματα!

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αγρινίου, την αντιδήμαρχο κα Μ. Σαλμά, την υπεύθυνη βιβλιοθήκης κα Δ. Λουκοπούλου για την υποστήριξη και τη συνεργασία, τους διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μας τίμησαν για την παρουσία τους και φυσικά όλους τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες μας!

comments powered by Disqus