Έντονες επιφυλάξεις για 2000 μετανάστες στον Άγριλο-Σαλμάς & Λιβανός στην κυβερνητική σύσκεψη

Έντονες επιφυλάξεις για 2000 μετανάστες στον Άγριλο-Σαλμάς & Λιβανός στην κυβερνητική σύσκεψη

Ενστάσεις για τις προθέσεις των αρμόδιων Υπουργείων για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αιτωλ/νία και ειδικότερα στον Άγριλο εξέφρασαν οι Βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός, οι οποίοι συμμετείχαν μετά από πρόσκληση στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλ. Στεφανής, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Α. Σκέρτσος και βουλευτές της ΝΔ από περιοχές όπου λειτουργούν δομές ή έχουν δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Πέραν του συντονισμού ενεργειών, κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση βουλευτών της ΝΔ από τις περιοχές, όπου θα κατασκευαστούν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, αλλά και τα ελεγχόμενα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr, έγινε ενημέρωση από τον κ. Στεφανή για την κατάσταση και για την πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων. Ειδικότερα ο κ.Σαλμάς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την πρόθεση χρησιμοποίησης του πρώην στρατοπέδου του Αγρίλου αφού πρόκειται για ιδιοκτησία του δήμου Αμφιλοχίας, όπως και γενικότερα για την διαχείριση του μεταναστευτικού, διότι οι σκέψεις για μεταφορά 2000 μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο πέραν ότι είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι δεν θα αυξηθεί από την στιγμή που αυξάνονται οι ροές μεταναστών στην χώρα μας.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα Πέμπτη θα γίνει νέα συνάντηση εργασίας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών με θέμα: «Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου».

Νανά Θεοδωροπούλου

comments powered by Disqus