Παρέμβαση του Μητροπολίτη για τον Άγριλο

Παρέμβαση του Μητροπολίτη για τον Άγριλο

Συμπαραστάτης στον αγώνα που δίνει η Αμφιλοχία είναι και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος έστειλε και επιστολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ζητώντας τη μη εγκατάσταση μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο στον Άγριλο διότι εντός του χώρου υπάρχει και το εκκλησάκι της Παναγίας της Αγριλιώτισσας.

Αυτό είπε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη που έσπευσε πριν ακόμη γίνει η σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών να στείλει την σχετική επιστολή. Μάλιστα ο κ.Κατσούλας θύμισε ότι το 2011 το γεγονός αυτό απέτρεψε τις όποιες σκέψεις για εγκατάσταση μεταναστών στον Άγριλο. Είπε ακόμη ότι, φάνηκαν αποφασισμένα, στη σύσκεψη, τα Κυβερνητικά στελέχη να υλοποιήσουν το σχέδιο και αναρωτήθηκε. «Σήμερα τι άλλαξε; Άλλαξε μήπως το θρησκευτικό φρόνημα;

Εκτός κι αν προχωρήσουν σε περίφραξη του χώρου μιας και η συνολική έκταση του στρατοπέδου είναι περίπου 180 στρέμματα και αφήσουν έξω το εκκλησάκι της Παναγίας της Αγριλιώτισσας. Διότι στη σύσκεψη φάνηκαν οι ιθύνοντες να γνωρίζουν πολλά για την περιοχή! Ή να κάνουν ότι έκαναν σε άλλο δήμο που αντί για στρατόπεδο ενοικίασαν ιδιωτική έκταση! Όλα πιθανά είναι» κατέληξε!

comments powered by Disqus