Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για την ποσότητα – μαμούθ κοκαΐνης 1,2 τόνων στον Αστακό

Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για την ποσότητα – μαμούθ κοκαΐνης 1,2 τόνων στον Αστακό

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις από τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές μετά από πολύμηνη παρακολούθηση που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των κατηγορουμένων μετά τις απολογίες τους στις οποίες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το ρόλο τους στο κύκλωμα που εισήγαγε στη χώρα μας ποσότητα «μαμούθ» κοκαΐνης, βάρους ενός τόνου και 181 κιλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση ισχυριζόμενοι ότι εκτελούσαν εντολές τρίτου προσώπου για συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα, ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και πρώην σκληρός ποινικός εμφανίζεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή ότι υποχρεώθηκε να μπει στο κύκλωμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν τη σύλληψή του, καθώς τον εκβίαζαν μέλη του καρτέλ ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη έρευνα, με τη συνεργασία της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Την ίδια ώρα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της η νεαρή Μολδαβή, σύντροφος του φερόμενου ως υπαρχηγού. Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρας και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση θα περάσουν και πάλι αύριο το κατώφλι του ανακριτή καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.

newsbeast.gr

comments powered by Disqus