Μητσοτάκης: Μετά τον Μακρόν “είδε” 24 γαλλικές πολυεθνικές ανάμεσά τους η Total

Μητσοτάκης: Μετά τον Μακρόν “είδε” 24 γαλλικές πολυεθνικές ανάμεσά τους η Total

Με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρίες στο Παρίσι, συναντήθηκε αμέσως μετά το ραντεβού του με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκπρόσωποι των 24 γαλλικών πολυεθνικών, με τους οποίους συζήτησε στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης, δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, των κατασκευών, της διαχείρισης απορριμμάτων, της τεχνολογίας, της ασφάλισης, του τουρισμού, των ποτών και του φαρμάκου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έδειξε ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης και κάλεσε τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν της ευκαιρίες που ανοίγονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές από τις πολυεθνικές είπαν πως είτε δεν είχαν παρουσία είτε είχαν απογοητευτεί από τις προσπάθειες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά μίλησαν για ένα καινούριο άνεμο που φυσάει στην Ελλάδα και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναέρθουν στην Ελλάδα τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση που ακούει και κινείται γρήγορα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τους επιχειρηματίες τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα για βιώσιμο τουρισμό, για αναβάθμιση υποδομών, για καινοτόμα πρότζεκτ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για τον εκσυχρονισμό του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση του MEDEF (French Business Confederation) να οργανώσει σύντομα επίσκεψη Γαλλικών πολυεθνικών στην Ελλάδα.

Μητσοτάκης – Total
Από τα ραντεβού του πρωθυπουργού ξεχωρίζει αυτό με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Total, της εταιρείας που μαζί με την ιταλική ΕΝΙ έχει αναλάβει τις εξορύξεις στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι επαφές εντάσσονται στο διπλωματικό μαραθώνιο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει μια ισχυρή απάντηση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Λεμεσού θα καταπλεύσει στα τέλη Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, καθώς θα ολοκληρώνεται η αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου φθάνει στα τέλη Ιανουαρίου, και αυτό δείχνει την πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, καθώς αυτό είναι το μόνο λιμάνι που θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής.

comments powered by Disqus