Το Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Χριστoφόρο

Το Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Χριστoφόρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Αγρίνιο τίμησε κι εφέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το μεθεόρτιο αρχιερατικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ενώ με κατάνυξη και ευλάβεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου του Αγρίνιου Αγίου Χριστοφόρου.

Τη λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου που κατέληξε στην πλατεία Δημοκρατίας παρακολούθησε με κατάνυξη πλήθος κόσμου, ενώ συμμετείχαν η φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου και τμήματα πολλών πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε η αρτοκλασία και μίλησε στο πλήθος του πιστού λαού ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά, το Αγρίνιο τιμά και φέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.Στην ακολουθία του Όρθρου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ομολογιακό και μαρτυρικό φρόνημα «που θα πρέπει να χαρακτηρίζει την ζωή όλων ημών των πιστών χριστιανών, όπως το παράδειγμα του Αγίου Χριστοφόρου που ήταν πιστός στο θέλημα του Κυρίου Ιησού Χριστού και ολόκληρη η ζωή του ήταν Χριστοκεντρική».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους «η οποία λάμπρυνε την Ιερά Πανήγυρη του πολιούχου του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου» και ευχήθηκε «όλοι μας να παραδειγματιζόμαστε από την ζωή, την πολιτεία και το μαρτύριο του αγίου Χριστοφόρου.
Τους χορούς των αναλογίων πλαισίωσαν μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών εξ Αγρινίου, με επικεφαλής τους ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Παναγιώτη Βίγλα και Παναγιώτη Μήτσου, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος του Αγρινίου, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, με πολυάριθμη την προσέλευση των πιστών. Αμέσως μετά οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν και προσκύνησαν τον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, όπου τέλεσαν τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Μητροπολίτου Ευρίπου κυρού Βασιλείου Παναγιωτακοπούλου και αρχιμανδρίτου Αποστόλου Φαφούτη, κτήτορος του νέου Ναού.

comments powered by Disqus