Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Πως η Παγκόσμια Ημέρα ελληνικής γλώσσας, έγινε Ημέρα Παγκόσμιας Ελληνικής Γλώσσας

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, γιόρτασε με το δικό του τρόπο. Η ημέρα ξεκίνησε με αφήγηση παραμυθιών για τους μικρούς του σχολείου από τον πρώην Σχολικό Σύμβουλο κ. Στέφανο Κολοβό.

Η γλώσσα, φορέας πολιτισμού, παράδοσης και κάθε επιτεύγματος ενός λαού, είναι αυτή που διασφαλίζει τη συνέχεια και την πορεία στο διηνεκές. Κάθε φορά που βλέπουμε τις αντιδράσεις των παιδιών στην αφήγηση παραμυθιού ξαναθυμόμαστε τη σημασία της αφήγησης. Πώς παγιδεύονται τα μυαλά και απελευθερώνονται η φαντασία και το συναίσθημα…

Προς το μεσημέρι μια νέα εμπειρία περίμενε: Μιας και η σύγχρονη τεχνολογία ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας, οι μαθητές του σχολείου έκαναν μια συζήτηση με τον διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, κύριο Χρίστο Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το βίντεο της βράβευσης της τυφλής Αιγύπτιας φοιτήτριας Άντυ Έλ Αραμπύ για την απόκτηση του πτυχίου Γ2 Ελληνομάθειας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη διδασκαλία των ελληνικών σε μια άλλη χώρα, για τα τμήματα μητρικής γλώσσας, για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να την μάθουν και να καταλάβουν πως η γλώσσα, όχι μόνο προσδιορίζει μια εθνική ταυτότητα και κληρονομιά, αλλά και ενώνει ανθρώπους, γενιές, λαούς και τόπους. Μια μαθήτρια της Α΄ τάξης δήλωσε ότι θέλει να γίνει φίλη με την Άντυ.
Η Andy Elarabi, η τυφλή Αιγύπτια και αριστούχος φοιτήτρια, είναι ακάματη μελετήτρια της Ελληνικής Γλώσσας που ξεκίνησε να μαθαίνει Ελληνικά πριν από 8 χρόνια ακούγοντας τις εκπομπές του Ελληνικού Προγράμματος της Αιγυπτιακής Ραδιοφωνίας. Εκεί εργάζεται σήμερα ως ραδιοφωνική παραγωγός. Στη συνέχεια συνέχισε να μαθαίνει Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Με τη δύναμη της ψυχής της ξεπέρασε τις δυσκολίες που της δημιουργεί το πρόβλημα όρασής της… Και τα κατάφερε…!!! Έδωσε εξετάσεις Γ2, δηλαδή για το ανώτερο πιστοποιητικό ελληνομάθειας και το πέρασε με άριστα. Οι εξετάσεις που έδωσε ήταν με τη μέθοδο γραφής Braille, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου το οποίο είναι το επίσημο εξεταστικό κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, στο Κάϊρο.

Στο τέλος της επικοινωνίας, ο μαθητές του Σχολείου Καλυβίων, ζήτησαν από τον κύριο Παπαδόπουλο μια νέα τηλε-συνάντηση με τους μαθητές του ελληνικού σχολείου αυτή τη φορά… Κι έτσι από έναν εορτασμό μια καινούρια φιλία ανατέλλει…

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων προχωρά συνεχώς σε νέες δράσεις και καινοτόμες ιδέες, με στόχο κάθε τι επωφελές για τους μαθητές ενός σύγχρονου σχολείου.

kalyvia.gr

comments powered by Disqus