Το μεγάλο ρεκόρ της Citroen

Το μεγάλο ρεκόρ της Citroen

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε τις 830.000 πωλήσεις μέσα στο 2019 και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Του Σπύρου Ρέκκα
Ηεπανάσταση που έφερε στον χώρο του αυτοκινήτου η Citroen, στους τομείς της ασφάλειας και της άνεσης, επιβραβεύθηκαν από τους οδηγούς. Στην πρωτοφανή επιτυχία της γαλλικής μάρκας, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα δύο πρωτοποριακά SUV C3 Aircross και C5 Aircross, ενώ το λανσάρισμα του νέου Citroen C5 Aircross Hybrid θα δυναμώσει τη φλόγα της εμβληματικής φίρμας.

Το 2019 η φίρμα έκανε ρεκόρ 8ετίας στις πωλήσεις, ξεπερνώντας το ορόσημο των 830.000 πωλήσεων που είχε σημειωθεί το 2011. Διέθεσε 834.571 καινούργια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το 2018. Η θέση της βελτιώθηκε καθώς κέρδισε μια θέση στην κατάταξη των top 10 εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις. Από την 9η θέση της κατάταξης, ανέβηκε στην 8η θέση στο κλείσιμο του 2019. Ηταν η 6η διαδοχική χρονιά που σημειώνει αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, ποσοστό 30% σε σχέση με το 2013!

Στην ελληνική αγορά, όπου διαφαίνονται αρκετά σημάδια ανάκαμψης, η ελληνική αντιπροσωπεία της Citroen, μέλος του Ομίλου Συγγελίδη, είχε ακόμη μια εξαιρετική χρονιά, ενδεικτική της δυναμικής της φίρμας που σημειώνει διαδοχικά ανοδικά αποτελέσματα τα τελευταία έτη, πολλαπλάσια της ανόδου της συνολικής ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

Το best seller της Citroen, το C3, έφτασε στην 4η θέση του συνόλου της αγοράς με 3.764 πωλήσεις, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 29,9% σε σχέση με το 2018.

Ρεκόρ και στις εταιρικές πωλήσεις, καθώς κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του και τη 2η θέση στο σύνολο της αγοράς. Το C3 Aircross σημείωσε αύξηση κατά 21,9%. Σημαντική αύξηση σημείωσε και το C4 Cactus (15,3%).

Ο Δημήτρης Καββούρης, chief operating officer της Citroën, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες που μας εμπιστεύθηκαν. H φρέσκια προϊοντική γκάμα αυτοκινήτων, η ιδανική σχέση τιμής/αξίας αλλά και η προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών προσαρμοσμένων στην εγχώρια αγορά επιβραβεύθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους πελάτες μας. Το 2020 θα συνεχίσουμε προσηλωμένοι στην ικανοποίηση των πελατών μας».

comments powered by Disqus