Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη από την Προανακριτική

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη από την Προανακριτική

Νέα προσπάθεια ακύρωσης της κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα. Αυτή την φορά κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη από τον ελεγχόμενο της Επιτροπής πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο συνήγορός του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας προσήλθε στην Βουλή και κατέθεσε νέο αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη υποστηρίζοντας ότι ήταν συνήγορος στο δικαστήριο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατα του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσε δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Κάτι που θεωρεί πως είναι ασυμβίβαστο σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το αίτημα εξαίρεσης ανέφερε ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας η Επιτροπή θα πρέπει να το εξετάσει εντός 24 ωρών.

Μέχρι τότε θα πρέπει να διακοπούν οι εργασίες της Επιτροπής το δε αίτημά του θα πρέπει ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να κληθεί να το υποστηρίξει ενώπιον της προανακριτικής.

Μετά το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου, η προανακριτική αποφάσισε να συγκληθεί στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει για την βασιμότητα ή όχι του αιτήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ερωτηθείς για το εάν κινδυνεύει η εξέταση του Μάξιμου Σαράφη το απόγευμα φέρεται να έχει απαντήσει πως το αίτημα θα εξεταστεί.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι από την Επιτροπή σχολίαζαν ότι και άλλες φορές ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας και εξαιρέσεων αλλά η Επιτροπή τα εξέτασε χωρίς την κλήτευσή του για να τα υποστηρίξει. Γαλάζιοι βουλευτές σχολίαζαν ότι οι δικονομικές αυτές ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης δεν μπορούν να ακυρώσουν την απογευματινή εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη».

newsit.gr

comments powered by Disqus