Με πολύ κόσμο η εκδήλωση της Ν.Ε ΚΙΝΑΛ στο Αγρίνιο- Μίλησε η Φ. Γεννηματά

Με πολύ κόσμο η εκδήλωση της Ν.Ε ΚΙΝΑΛ στο Αγρίνιο- Μίλησε η Φ. Γεννηματά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας παρουσία πλήθος μελών και φίλων του κόμματος, σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ σε κοσμικό κέντρο στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή πίτας στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά.

Τι είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για την Τουρκία, το μεταναστετικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη του, δίνουν τον αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσκοτίζει την υπόθεση, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη σε εκδήλωση του κόμματος στο Αγρίνιο.

Μιλώντας στην εκδήλωση η κ. Γεννηματά ανέφερε πως το 2020 είναι η χρονιά που μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή και χαρακτήρισε το 2020 μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα. Τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. Υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε ελληνική τραγωδία, και ανέφερε πως πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις. Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Ο Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή»
«Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις.

Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την Τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών Αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή. Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει και το περιβάλλον για την οικονομική ανάκαμψη.

Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε.

«Σε ελληνική τραγωδία εξελίσσεται το μεταναστευτικό»
Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, η κ Γεννηματά ανέφερε πως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε ελληνική τραγωδία.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Ελλάδα – και ιδιαίτερα τα νησιά μας – ασφυκτιούν από τις αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς σε απάνθρωπες συνθήκες, ενώ οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να εκραγούν. Σκεφτείτε ότι ο πληθυσμός των μεταναστών σε κάποιες περιπτώσεις είναι ίσος ή και υπερβαίνει τον τοπικό πληθυσμό. Που όπως γνωρίζετε, αυτός ο πληθυσμός, είναι ο συνοριοφύλακας της Ευρώπης», τόνισε η κ. Γεννηματά.

agriniosite.gr

comments powered by Disqus