Φεύγουν τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο μετά τα άγρια επεισόδια

Φεύγουν τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο μετά τα άγρια επεισόδια

Αποφασίστηκε σε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου. Δεν έφυγαν από Καβάλα οι διμοιρίες των ΜΑΤ που επρόκειτο να σταλούν σε Λέσβο και Χίο. Το χρονικό όσων έγιναν χθες.

Οι σοκαριστικές εικόνες με μάχες σώμα με σώμα στη Λέσβο, η εισβολή πολιτών σε ξενοδοχείο στη Χίο όπου έμεναν άνδρες των ΜΑΤ και ο ξυλοδαρμός τους, τα βίντεο της ντροπής με άνδρες των ΜΑΤ να καταστρέφουν αυτοκίνητα κατοίκων συνέθεσαν το σκηνικό της χθεσινής ημέρας και οδήγησαν στην απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα δυο νησιά.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει το σχέδιο για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, αλλά σε μια προσπάθεια εκτόνωσης, ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στις 17:00 με τους φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αποφάσισε να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά.

Η απόφαση ελήφθη μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Θράκη και συγκάλεσε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο Μαξίμου δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, που video τον έχει καταγράψει να μιλά χυδαία για τον πρωθυπουργό, λέγοντας «να κι αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης».

Τον μεγαλύτερο ρόλο, φυσικά, για την απόφαση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο έπαιξαν τα άγρια επεισόδια που έγιναν και στα δυο νησιά χθες. Στη Χίο, ομάδα πολιτικών εισέβαλε στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι άνδρες των ΜΑΤ και τους λίντσαραν, ενώ στη Λέσβο οι μάχες σώμα με σώμα στο Διαβολόρεμα και την Καβακλή άφησαν πίσω τους τραυματίες και από τις δυο πλευρές.

52 αστυνομικοί και 22 πολίτες τραυματίες είναι ο απολογισμός, ενώ έγινε και μια σύλληψη.

comments powered by Disqus