Πρόσθετα μέτρα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τον Κορονοϊό

Πρόσθετα μέτρα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τον Κορονοϊό

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα κλείσουν και η προσέλευση των ασθενών θα γίνεται μέσω μίας εισόδου μόνο, η οποία βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του κυλικείου.

Οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή ΚΑΙ έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων Ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ (ΤΗΛ. 2105212054) ή με τον γιατρό τους.

Επίσης συστήνονται στους πολίτες τα εξής:

Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή σ‘ ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας. Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο αμέσως μετά τη χρήση σε κλειστό κάδο.

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίο

comments powered by Disqus