Με μεγαλοπρέπεια η επέτειος για την Έξοδο από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής

Με μεγαλοπρέπεια η επέτειος για την Έξοδο από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής

Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αθήνα οι Γιορτές Εξόδου απ’ τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου (Μοναστηράκι), στην μνήμη των πεσόντων κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο των «Ελευθέρων Πολιορκημένων».

Με το πέρας της τελετής εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρα η Μεσολογγίτισσα κ. Ζαφειροπούλου Γεωργία, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών.

Ακολούθησε Πομπή προς το Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», με επικεφαλής Φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων και με την συνοδεία του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «Ο Άγιος Ιωάννης» με το τμήμα του «Αρματωμένοι Αη Γιαννιού», αντιπροσωπεία παρέας αρματωμένων «Αη Γιωργίτες» Μάστρου καθώς και μελών του Συλλόγου, με παραδοσιακές φορεσιές και άρματα.

Στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσαν στεφάνι ο κ. Καρβέλης Σπύρος εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Ασημάκης Βίλλιος εκ μέρους του Συλλόγου Πανηγυριστών Ι.Π. Μεσολογγίου «Αη Συμιός», ο κ. Πάνος Δασκαλάκης εκ μέρους του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», ο κ. Αντύπας Γιώργος εκ μέρους του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», οι Σύλλογοι ΠΑΝ.ΣΥ. Αιτωλοακαρνανίας, Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Μεσολογγίου, Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνα Στερεάς Ελλάδος, Σύνδεσμος Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ», Αδελφότητα Απογόνων Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Σύλλογος Ντοβαίων Νομού Αιτω/νίας.

Μετά την κατάθεση στεφάνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου απ’ την Φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΝΑ ΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

comments powered by Disqus