Το μήνυμά του Νίκου Καραπάνου για την 25η Μαρτίου

Το μήνυμά του Νίκου Καραπάνου για την 25η Μαρτίου

Σαν σήμερα, πριν 199 χρόνια, οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθέρια και δικαιοσύνη. Αντλούμε δύναμη, και περηφάνια, από το ηρωικό παράδειγμα των προγόνων μας, χωρίς ωστόσο να εγκλωβιζόμαστε στο ένδοξο παρελθόν. Χρέος δικό μας είναι να πετύχουμε μια καινούργια εθνική επανεκκίνηση, η οποία απαιτεί πρωτίστως ενότητα και ομοψυχία.
Στην τωρινή δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να αποτινάξουμε κι ένα άλλο μικρόβιο. Αυτό του διχασμού, που πάντα έβαζε την χώρα σε περιπέτειες.
Η πανδημία του ιού αναγκάζει τώρα κυβερνήσεις, εταιρείες, κοινωνίες να ενισχύσουν τις ικανότητες τους, να αντεπεξέρχονται σε παρατεταμένα διαστήματα κρίσης, μέσω της συλλογικότητας και της κοινής στοχευμένης δράσης, έτσι όπως η «Αόρατη Αρχή» της Φιλικής Εταιρείας συσπείρωσε τον τότε Ελληνισμό, γύρω από ένα κοινό ιδεώδες, έτσι και ο τωρινός «αόρατος εχθρός» ας γίνει το εφαλτήριο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, όπως διαμήνυσε και ο Πρωθυπουργός ,βασισμένο στις αξίες της αυτοπειθαρχίας, της πίστης στην Νίκη, της συγκέντρωσης γύρω από έναν κοινό σκοπό και της απάλειψης των επιμέρους ατομικών συμφερόντων, αξίες που έθρεψαν και αυτή την ίδια την γενέθλια πράξη του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ

comments powered by Disqus