Συνελήφθη ηλικιωμένη για εμπρησμό στο Μεσολόγγι από αμέλεια

Συνελήφθη ηλικιωμένη για εμπρησμό στο Μεσολόγγι από αμέλεια

Στην σύλληψη μιας ηλικιωμένης γυναίκας 71 ετών προχώρησαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Μεσολογγίου καθώς και του Κ.Α.Ε Πατρών μετά από φωτιά ξερών κλαδιών σε λιοστάσι ιδιοκτησίας της που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Θωμάς Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική ,λίγο μετά τις 12:00 σήμανε συναγερμός στην Π.Υ Μεσολογγίου καθώς ειδοποιήθηκε για φωτιά σε δασική έκταση στην παραπάνω περιοχή.Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις από όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν.Αιτ/νιας καθώς και από την Πάτρα με επικεφαλής τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αιτ/νιας Πύραρχο Χριστόφορο Μπόκα.

Οι πυροσβέστες έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο την φωτιά πριν επεκταθεί στο δάσος και απειλήσει όμορες ιδιοκτησίες.

Εκτιμάται ότι κάηκαν 10 στρέμματα δασικής έκτασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Ανακριτικών Τμημάτων η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από φωτιά που έβαλε η ηλικιωμένη με συνέπεια να προχωρήσουν σε σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου.

Αύριο η ηλικιωμένη αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελέα Μεσολογγίου με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αν και ημερολογιακά δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται η τοποθέτηση πυρκαγιάς καθ’όλη τη διάρκεια του έτους κοντά σε δασικές εκτάσεις ,ενώ όσοι θέλουν να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους και καύση τυχόν κλαδιών,υπολειμμάτων κλπ ,πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα προστασίας,ελέγχου και αντιμετώπισης εκδήλωσης πυρκαγιάς.

comments powered by Disqus