Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά

Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα με τους νεκρούς από τον Covid-19 στη χώρα μας, να φτάνουν πλέον τους 86.

Επιπλέον, σήμερα 9 Απριλίου ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού με το σύνολο των περιπτώσεων να είναι 1.955 .

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 79.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να αποτρέψει την έξοδο εν όψει Πάσχα – Σε ετοιμότητα drones και ελικόπτερα
Για να ελεγχθούν οι τυχόν απείθαρχοι εκδρομείς τις μέρες αυτές έχει τεθεί ήδη από χθες 08/04/2020, σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο αν δεν καταφέρει να συμμορφώσει τους πολίτες θα κλιμακωθεί.

«Εφόσον κριθεί απαραίτητο θα χρησιμοποιηθεί όλος ο τεχνικός εξοπλισμός και ο στόλος. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να παρακολουθούμε τον κόσμο» τονίζουν σε κάθε ύφος και κάνουν ξεκάθαρο πως εξαρτάται από τους πολίτες.

Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί της Τροχαίας. Στο τραπέζι έπεσαν οι χάρτες όπου σημειώθηκαν όλες οι πιθανές διαδρομές του οδικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των παραδρόμων, όπου θα μπορούν ενδεχομένως να ακολουθήσουν οι οδηγοί.

Με τις εκτιμήσεις των ειδικών, να κάνουν λόγο, πως όσοι θελήσουν να παραβούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή ώστε να βρεθούν στα χωριά τους, θα το τολμήσουν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και όχι στο τέλος της όπως γίνεται παραδοσιακά, ξεκίνησαν τα «μπλόκα» στο οδικό δίκτυο από χθες στις 18.00 το απόγευμα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή των απείθαρχων ταξιδιωτών που θα επιχειρήσουν εν όψει Πάσχα να κινηθούν προς την επαρχία συμπεριλαμβάνει drones, ελικόπτερα, και όλο τον τεχνικό εξοπλισμό που έχει η Αστυνομία στη διάθεση της. Όλα αυτά όμως θα χρησιμοποιηθούν εφόσον κριθεί απαραίτητο και υπάρξει αυξημένη κίνηση.

Η αστυνομική παρουσία θα είναι έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας (καθώς δεν αποκλείεται κάποιοι να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το σκοτάδι ώστε να βρεθούν στην επαρχία) σε κάθε οδικό δίκτυο και στις παρακαμπτηρίους.

Οι Αστυνομικοί θα ελέγχουν κάθε οδηγό ώστε να βεβαιώνονται ότι φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την μετακίνηση του.

Για να μπορέσουν να το καταφέρουν αυτό, θα τοποθετηθούν στα «μπλόκα» τα ειδικά εμπόδια νερού (μπάρες γεμισμένες με νερό) ώστε να γίνει ελεγχόμενη η διέλευση τους

comments powered by Disqus