Εισαγγελική εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να ερευνήσει τα fake news με ημερομηνίες λήξης της «καραντίνας»

Εισαγγελική εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να ερευνήσει τα fake news με ημερομηνίες λήξης της «καραντίνας»

Η Εισαγγελεία έδωσε εντολή στην ΕΛΑΣ να διερευνήσει τα fake news με ημερομηνίες λήξης της «καραντίνας» εντός του Απριλίου.

Μία ημέρα μετά την κατηγορηματική διάψευση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται σε ειλημμένες αποφάσεις και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον τερματισμό των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και την επισήμανσή του ότι υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχωρά στη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του προϊσταμένου προς την Κρατική Ασφάλεια, θα ερευνηθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που μπορεί να δημιουργήσει μία λανθασμένη εικόνα αλλά και ανησυχία στο κοινό.

Και τούτο γιατί όπως σημειώνουν εισαγγελικές πηγές, από τη μια οι πολίτες ακούνε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να ανακοινώνουν νέα αυστηρά μέτρα και τους γιατρούς να τους καλούν να τα εφαρμόσουν και από την άλλη διαβάζουν στο διαδίκτυο ότι ήδη έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες εντός Απριλίου που θα λήξει η « καραντίνα».

Έτσι δημιουργείται σύγχυση και διαταράσσεται η πίστη των πολιτών στην αναγκαιότητα των μέτρων και τη συνέχιση τους.

Της Αννας Κανδύλη
real.gr

comments powered by Disqus