Κρας τεστ για τον τουρισμό το τριήμερο – Αυστηρές συστάσεις για την πρώτη «μεγάλη έξοδο»

Κρας τεστ για τον τουρισμό το τριήμερο – Αυστηρές συστάσεις για την πρώτη «μεγάλη έξοδο»

Με ανυπομονησια περίμεναν οι Έλληνες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο αποτελεί την πρώτη έξοδο από τις πόλεις μετά το lockdown.

Το επικείμενο τριήμερο όμως αποτελεί και μια ανάσα για τους επιχειρηματίες του τουρισμού οι οποίοι εκκινούν την τουριστική περίοδο, ποντάροντας πολλά στις επόμενες ημέρες. Το τριήμερο μάλιστα αποτελεί για τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου ένα δείγμα για την πορεία του εσωτερικού τουρισμό το φετινό καλοκαίρι.

Από την άλλη πλευρά αυστηρές παραμένουν οι συστάσεις της Πολιτείας για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κοροναΐου, επισημαίνοντας πως ο ιός είναι ακόμη εδώ, την στιγμή μάλιστα που παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κιλκίς και την Ξάνθη.

Πάντως από την Παρασκευή οι Έλληνες εγκατέλειψαν τις πόλεις ενώ σημειώθηκε αυξημένη κίνηση τόσο στα διόδια, όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά
Επιχειρώντας να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα…».

parapolitika.gr

comments powered by Disqus