Νέες προκλήσεις από τον σουλτάνο: Ξεκινάμε έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά της Κύπρου

Νέες προκλήσεις από τον σουλτάνο: Ξεκινάμε έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά της Κύπρου

Έρευνες στην περιοχή της Κύπρου προανήγγειλε την Τρίτη με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα ναυπήγησε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία ερευνών στον κόσμο και ξεκινά σύντομα για τη Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν οποίος συμμετείχε, μαζί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέδριο για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, διεμήνυσε ότι είναι ξεκάθαρη η στάση της Τουρκιάς για τις έρευνες που γίνονται ανοιχτά της Κύπρου και κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

«Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.
«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας, ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο» προειδοποίησε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Αφρίν της Συρίας έχουν εξουδετερωθεί 3.655 «τρομοκράτες».

comments powered by Disqus