Π. Μοσχολιός: Αλλού τα κακαρίσματα… κι αλλού γεννούν οι κότες!

Π. Μοσχολιός: Αλλού τα κακαρίσματα… κι αλλού γεννούν οι κότες!

Με αφορμή την δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου για τα δυο νέα νηπιαγωγεία (3ο και 21ο) της πόλης μας, τα οποία κατασκεύασε η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», διάδοχος του Ο.Σ.Κ., έχω να πω τα εξής:
«Στο πλαίσιο της πολιτικής που είχαμε ως Δημοτική Αρχή για την κάλυψη των αναγκών της πόλης σε σχολικές υποδομές και σε συνεργασία με τον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), αποφασίσθηκε μεταξύ των άλλων να κατασκευασθούν από τον Ο.Σ.Κ. πέντε νηπιαγωγεία στην πόλη του Αγρινίου, εφ’ όσον παραχωρούσαμε τα αντίστοιχα οικόπεδα.
Έτσι με τις υπ’ αριθμ. 203/2011, 205/2011 και 162/2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκαν κατά χρήση στον Ο.Σ.Κ. τα παρακάτω οικόπεδα του Δήμου για την κατασκευή σε αυτά των αντίστοιχων Νηπιαγωγείων:
1. Το οικόπεδο ΚΦ 1231 (χώρος σχολείου) για την κατασκευή του 3ου και 21ου Νηπιαγωγείου.
2. Το οικόπεδο 05 Ν εμβαδού 2000,40 τ.μ. στο ΟΤ 1243 για την κατασκευή του 15ου και 11ου Νηπιαγωγείου.
3. Το οικόπεδο 04 Ν εμβαδού 954,40 τ.μ. στο ΟΤ 1079 για την κατασκευή του 10ου Νηπιαγωγείου.
Με βάση τις παραπάνω αποφάσεις υπέγραψα στις 29-5-2012 τα αντίστοιχα παραχωρητήρια.
Παράλληλα με την υπ’ αριθμ. 272/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η αποζημίωση των επικειμένων στα οικόπεδα αυτά (περιφράξεις, δένδρα κ.λ.π.) και η καταβολή του τιμήματος έγινε, όπως ο Νόμος προβλέπει, όταν αποκτήθηκε η νομή των ακινήτων, δηλαδή όταν ξεκίνησε το έργο.
Έτσι ξεκίνησε σε πρώτη φάση από τον Ο.Σ.Κ. η μελέτη του 3ου και 21ου Νηπιαγωγείου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2014 και το έργο δημοπρατήθηκε στις 13-10-2015, με καθυστέρηση λόγω της κατάργησης του Ο.Σ.Κ., και την αντικατάστασή του από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».
Σήμερα αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μαζί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (Παλαιό και Νέο), το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το Γυμνάσιο Γαβαλούς κ.α., που ήδη λειτουργούν, ολοκληρώνονται και δυο ακόμη Νηπιαγωγεία, που εμείς σχεδιάσαμε και εντάξαμε στο πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή ουδέποτε ασχολήθηκε με τα σημαντικά θέματα της σχολικής στέγης και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι «έχασε» δυο προσκλήσεις της Περιφέρειας Δ.Ε. (4-2-2016 και 26-6-2016) για κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, όπου θα μπορούσε να καταθέσει τις μελέτες δύο σχολικών μονάδων που τής παραδώσαμε.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος τον ανύπαρκτο «συνολικό σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη» που δήθεν έχει(!!!) και ας απαιτήσει την άμεση κατασκευή και των άλλων τριών Νηπιαγωγείων που είχαμε σχεδιάσει (15ο ,11ο και 10ο ), πριν λήξει η παραχώρηση κατά χρήση προς τον Ο.Σ.Κ. των αντίστοιχων οικοπέδων, που είχαμε κάνει στις 29-5-2012.
Τέλος ας καταλάβει ότι όσα τερτίπια κι αν σκαρφισθεί, δεν θα αποφύγει να καταγραφεί στην νεώτερη ιστορία της πόλης, ως η μοναδική Δημοτική Αρχή που στην θητεία της δεν θα παραδοθεί στην πόλη, πέραν των άλλων υποδομών, ούτε μια νέα σχολική μονάδα που σχεδίασε η ίδια.

comments powered by Disqus