Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Β.Αντωνόπουλου

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Β.Αντωνόπουλου

Mόνο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, περιελάμβανε η απόδοση τιμών στον εκλιπόντα Βασίλειο Αντωνόπουλο σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής Αρχής.Έτσι στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανάγνωση του βιογραφικού του ιατρού και πολιτικού, Βασίλη Αντωνόπουλου από τον Γ.Παπαναστασίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της μείζονος αντιπολίτευσης όπου ζήτησε να δοθεί το όνομα του σε δρόμο του δήμου Αγρινίου. Ο δήμαρχος απάντησε πως η δημοτική αρχή δεν αποφάσισε να αποδώσει αυτές τις τιμές διότι δεν γεννήθηκε στο Αγρίνιο και πως η πρόταση θα αξιολογηθεί από την επιτροπή ονοματοδοσίας.

Η Χ.Σταρακά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Β.Αντωνόπουλο για τους πολιτικούς αγώνες που έκαναν, πόσο την βοήθησε και πόσα έμαθε ενώ στάθηκε ιδιαίτερα όχι τόσο στον άνθρωπο ιατρό ή πολιτικό αλλά στην μοναδική αυθεντικότητά του.

Επίσης με τα καλύτερα λόγια μίλησαν οι κκ.Παπανικολάου, Καλαντζής, Ζαρκαβέλης, Φωτάκης, Θεοδωρόπουλος και Σ.Μερμίγκης, χαρακτηρίζοντας τον Β.Αντωνόπουλο, άνθρωπο της προσφοράς ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Καζαντζής ανέφερε πως θα πρέπει να δοθεί το όνομα του σε δρόμο της πόλης διότι έκανε μεγάλους αγώνες για το Αγρίνιο και προσέφερε πολλά και κατέληξε με νόημα ότι, δεν έχει σημασία που γεννιέται κανείς αλλά που ζει. Μάλιστα και ο Ν.Γκρίζης συμφώνησε σε αυτό και σχολίασε με νόημα πως έχουν δοθεί ονόματα ανθρώπων σε δρόμους της πόλης που και δεν ήταν καν Αγρινιώτες και δεν προσέφεραν όσα ο Β.Αντωνόπουλος.

comments powered by Disqus