Πολάκης και Δανέλλης στο Αγρίνιο

Πολάκης και Δανέλλης στο Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, ο Παύλος Πολάκης και ο Σπύρος Δανέλλης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης παρουσιάζουν και συζητούν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, για το πρόγραμμα του κόμματος #μένουμε όρθιοι.


Τα μέλη του κόμματος διένειμαν σχετικό ενημερωτικό υλικό και συζήτησαν με τον κόσμο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και την κοινωνία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «βασικοί άξονες του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» είναι οι εξής:

ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, των νοσοκομείων αλλά και της πρωτοβάθμιας υγείας
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και όχι της αναστολής της: πυρήνας της πρότασής μας είναι η καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο 100% με κάλυψη μεγάλου μέρους τους από το κράτος, η μη αρνητική μεταβολή των σχέσεων εργασίας και (αυτονόητα) η διατήρηση των θέσεων εργασίας
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Τα μέτρα για την εργασία ωφελούν και τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς τις ελαφραίνουν από ένα μεγάλο μέρος του μισθολογικού τους κόστους. Για τα υπόλοιπα κόστη τους στηρίζονται με το μέτρο της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης απευθείας από το κράτος, από τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και από δάνεια όπου το κράτος εγγυάται το μεγαλύτερο μέρος τους
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: Ως μόνη λύση ώστε να προστατευθεί μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που δεν θα βρουν δουλειά ή που δεν θα έχουν εισόδημα (εποχικά εργαζόμενοι ιδίως στον τουρισμό, εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού, αυτοαπασχολούμενοι, ΑΜΕΑ, κλπ)
ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Σε ευαίσθητους τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση, ο πολιτισμός, οι μεταφορές».

agriniosite.gr

comments powered by Disqus