Σε «πολιτική απάτη» εξελίχθηκε η υπόθεση της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου

Σε «πολιτική απάτη» εξελίχθηκε η υπόθεση της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου

Έπεσαν οι μάσκες στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου σχετικά με την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου και οι αποκαλύψεις άφησαν άφωνους ακόμη και αυτούς που δεν παρακολουθούν στενά όλα όσα εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια γύρω από την περιβόητη ανάπλαση του.

Χθες λοιπόν αποκαλύφθηκε πως η δημοτική αρχή έχει πλέον στο συρτάρι της και σκοπεύει να την υλοποιήσει, όχι την πολυδιαφημισμένη μελέτη, που παρουσίασε πανηγυρικά στο Παπαστράτειο Μέγαρο και διαβουλεύτηκε με την τοπική κοινωνία, αλλά μια εντελώς διαφορετική μελέτη , σε σχέση με αυτήν που παρουσιάστηκε το 2017 .

Η παρουσίαση της Διαχειριστικής Μελέτης του Πάρκου που έγινε από τον εκπρόσωπο της ομάδας των μελετητών κ. Λάγκα, στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν άκρως αποκαλυπτική αφού ο ίδιος παραδέχθηκε πως η νέα τελική μελέτη είναι διαφορετική σε πολύ μεγάλο ποσοστό και πως η μεγάλη καθυστέρηση για να παρθούν όλες οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, «αδειάζοντας» ουσιαστικά την δημοτική αρχή που προσπαθούσε να προσάψει ευθύνες στις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα, όλους αυτούς που εξέφρασαν ενστάσεις για την τακτική του Γ.Παπαναστασίου στο θέμα, τα προηγούμενα χρόνια.

Η νέα μελέτη έχει μεν, όλες τις υπογραφές και τις υπηρεσιακές εγκρίσεις, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί δεν έχει όμως αυτό που είχε κάνει «σημαία» ο δήμαρχος Αγρινίου, την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και την έγκρισή της. Αυτή έγινε πάνω σε άλλη μελέτη, η οποία κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων , παρότι έγινε ευρέως αποδεκτή τόσο από πολίτες όσο και από συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται με λίγα λόγια για “πολιτική απάτη” απέναντι στον Αγρινιώτικο λαό, η οποία ξεκίνησε το 2017, πλέον διαφαίνεται πως αποκρύφτηκε την προεκλογική περίοδο του 2019, αφού στην ομιλία του στην Αθήνα ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι « η μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δασαρχείο και οδεύει προς τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη» ώστε να το “καρπωθεί” , αποκρύπτοντας όμως να πει, ότι αυτή η μελέτη που έγινε αποδεκτή ……δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του 2017!!

Τυχαίo;

Η συζήτηση για το πάρκο από το 4.47′

Νανά Θεοδωροπούλου

comments powered by Disqus