Επίσκεψη Καραγκούνη στο Ισραήλ

Επίσκεψη Καραγκούνη στο Ισραήλ

Επίσκεψη πραγματοποιεί από εχθές ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης στο Ισραήλ. Συμμετέχει στις εργασίες του 6ου Παγκοσμίου Φόρουμ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, στην Ιερουσαλήμ, ένα συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν σημαίνοντες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Είναι άλλωστε γνωστή η ευαισθησία του βουλευτή σε θέματα ρατσισμού όπως και η καταλυτική συνεισφορά του στον αντιρατσιστικό νόμο του 2014 που για πρώτη φορά καταδίκαζε ποινικά την κακόβουλη άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα, στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Κώστας Καραγκούνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Οφίρ Ακούνις, Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ και τις προοπτικές που δημιουργεί η συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα Τεχνολογίας, Ενέργειας, Άμυνας κτλ.. Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς Ισραήλ στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.
Ο κ. Καραγκούνης συνάντησε και την ελληνικής καταγωγής βουλευτή, κ. Αγιέλετ Ναχμίας- Βερμπίν, που είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ισραήλ. Συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών αλλά και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δυο κοινοβουλίων.

Επίσης, ο κ. Καραγκούνης θα συναντήσει εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί μεγάλο σωφρονιστικό κατάστημα του Ισραήλ και να ενημερωθεί για τους κανόνες λειτουργίας αλλά και τα συστήματα ασφαλείας των σωφρονιστικών καταστημάτων.

newpost.gr

comments powered by Disqus