Κανονικά τελικά η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο – Μίλησε με Ερντογάν ο Βαρθολομαίος

Κανονικά τελικά η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο – Μίλησε με Ερντογάν ο Βαρθολομαίος

Ανατροπή με την Παναγία Σουμελά! Κανονικά θα γίνει η Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο.

Το ανακοίνωσε την Τετάρτη (29.07.2020) το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ χθες το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο. Η λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο για την Κοίμηση της Θεοτόκου θα γίνει μετά την άδεια που δόθηκε τελικά από τις νομαρχιακές αρχές της Τουρκίας.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο και ευχαρίστησε για τα «συστηματικά ανακαινιστικά έργα» που έγιναν στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία άνοιξε χθες, ύστερα από πέντε χρόνια εργασιών αποκατάστασης.

Τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά για το Δεκαπενταύγουστο θα τελέσουν οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Σηλυβρίας Μάξιμος και Ζάμπιας Ιωάννης, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου για την Παναγία Σουμελά
«Ευχαρίστως ανακοινούται ότι κατόπιν νεωτέρου εγγράφου της Νομαρχίας Τραπεζούντος, αλλά και σχετικής ανακοινώσεως του Εξοχωτάτου κυρίου Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, επετράπη η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά κατά την εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την πανηγυρικήν αυτήν Λειτουργίαν θα τελέσουν κατά την μεγάλην Θεομητορικήν εορτήν οι Σεβ. Μητροπολίται Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος την 28ην τ. μ. επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς τον Εξοχώτατον Πρόεδρον κ. Recep Tayyip Erdoğan και τον ηυχαρίστησε διά τα γενόμενα εν τη ως άνω ιστορική Μονή συστηματικά ανακαινιστικά έργα και, επί τη ευκαιρία, διεβίβασεν εις αυτόν τας ευχάς και τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της περί αυτό ενταύθα Ομογενείας διά την επί θύραις εορτήν των θυσιών (Kurban Bayramı)».

https://www.newsit.gr

comments powered by Disqus