Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης- Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης- Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργος Δικαιοςυνης Δημητρης Κρανης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika.gr έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού εδώ και αρκετό καιρό δεν υπήρχε καμία (απολύτως) επικοινωνία ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον τέως (πλέον) υφυπουργό Δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι παραιτείται πριν από τον φημολογούμενο ανασχηματισμό καταδεικνύει και την γενικότερη ενόχληση που υπήρχε από την πλευρά του πρωθυπουργού για τον κ. Κράνη.

Σε κάθε περίπτωση και οπως έγραφαν εδώ και καιρό τα Παραπολιτικά ο κ. Κράνης ήταν από τα πρόσωπα που δεν υπολόγιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση ζητήθηκε από τον υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του parapolitika.gr με μία ανακοίνωση που μιλούσε για τους λόγους παραίτησης του κ. Κράνη:

«Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Κράνης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον Πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

comments powered by Disqus