Σταϊκούρας: Οικονομική ευελιξία και χαλάρωση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και το 2021

Σταϊκούρας: Οικονομική ευελιξία και χαλάρωση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και το 2021

Την εκτίμηση πως και το 2021 θα υπάρχει οικονομική ευελιξία και χαλάρωση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης εξέφρασε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών αναφέρουν πως η οικονομία της Ευρώπης θα επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα στο τέλος του 2022″ είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και χρήματα για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εισοδημάτων. Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε εκτενή ανάλυση των ταμειακών διαθεσίμων αναφέροντας πως σήμερα ανέρχονται στα 38,7 δις ευρώ ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν ληφθεί 61 μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 24 δις ευρώ. «Τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν ενισχυθεί τον τελευταίο χρόνο μέσα από έξι επιτυχημένες εκδόσεις χρέους ύψους 14 δις ευρώ και 2 εκταμιεύσεις από διακράτηση ομολόγων περίπου 1,5 δις ευρώ. Μόνο από αυτές πηγές πάνω από 15 δις ευρώ αντλήθηκαν συμβάλλοντας στο ύψος των σημερινών διαθέσιμων» είπε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας επανέλαβε τα μέτρα στήριξης της ΕΑΒ που περιλαμβάνουν και το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16. Πρόσθεσε, ότι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθείται σειρά διατάξεων που θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενώ τέλος σημείωσε ότι για την ΕΛΒΟ υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον που παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής και στο ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 21%.

real.gr

comments powered by Disqus