Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε δήμους

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε δήμους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε στο αν υπάρχει ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε δήμους, σε περίπτωση που συνεχιστεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Δεν υπάρχουν και διεθνώς πρωτόκολλα διαχείρισης που να αφορούν σε τοπικά lockdown σε επίπεδο δήμων. Δεν υπάρχει καμία λογική και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εφαρμογής κάτι τέτοιου. Είναι ουτοπικό. Είναι εξωπραγματικό», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε: «Τι κάνουμε από την πρώτη στιγμή; Και το κάνουμε και τώρα και για τον δήμο Αθηναίων, σε εξαιρετική συνεργασία, καθημερινή συνεργασία με τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του.

Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα τόσο ο κάθε δήμος, όπου φαίνεται να υπάρχει μία έξαρση της πανδημίας, μία αυξητική τάση, όσο και εμείς σε επίπεδο καθολικών ελέγχων σε περιοχές ή σε μονάδες ή σε χώρους που θα μπορούσαν να αποτελούν εστία με περισσότερα κρούσματα. Άρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε πως υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους επιδημιολόγους, τονίζοντας πως όλα λειτουργούν κλιμακωτά: «έχουμε εργαλεία να μπορέσουμε να σταματήσουμε την επέκταση του ιικού φορτίου. Το lockdown είναι η τελευταία λύση».

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα και πρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως σε όσες περιοχές εφαρμόστηκαν τοπικά μέτρα υπήρξε αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός υπενθύμισε τα μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες Δευτέρα 21/09/2020 στα οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται:

o 40% τηλεργασία για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
o υποχρέωση μόνο σε όποιες περιπτώσεις μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο
o ο εργοδότης πρέπει να προαναγγείλει το προσωπικό που θα εργαστεί εξ’ αποστάσεως
o Σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω live streaming από την ΕΡΤ.

Τέλος ενημέρωσε για τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

newsbeast.gr

comments powered by Disqus