Ερώτηση Βελόπουλου για την αποκατάσταση των οδικών προσβάσεων στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας

Ερώτηση Βελόπουλου για την αποκατάσταση των οδικών προσβάσεων στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν τοπικοί άρχοντες, σοβαρά προβλήματα στις οδικές προσβάσεις ανέδειξε η πρόσφατη πυρκαγιά στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που προκλήθηκε την 1/9/2020, στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου, στη θέση «Καρέλια», του Αγίου Γιώργη της Χούνιστας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας πρόσβασης από Άγιο Γεώργιο της Χούνιστας, προς το μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οδικώς τη συγκεκριμένη περιοχή, εξαιτίας της μη συντήρησης του οδικού δικτύου της. Ευτυχώς, η έγκαιρη και αποτελεσματική από αέρος προσπάθεια κατάσβεσης ευοδώθηκε, αφού οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και η κατάσβεση επιτυχής.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας, τόσο προς όφελος της κτηνοτροφικής και μελισσοκομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή, όσο και προς διευκόλυνση της επισκεψιμότητας στο μοναδικό για την περιοχή μνημείο, του μοναστηριού του Αγίου Συμεών;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

comments powered by Disqus