Ερώτηση Κ. Βελόπουλου για το Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου για το Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με το γεγονός ότι παραμένει αναξιοποίητο το νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
Η ερώτηση εστιάζει στις πρωτοβουλίες ώστε να λειτουργήσει το νέο κτήριο, στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και ενισχυμένο με τον επίσης απαραίτητο βιοϊατρικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελέσει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας για την διαχρονικά παραμελημένη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις περιοχή.

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:
Κύριε Υπουργέ,
Αδιαμόρφωτος παραμένει ο περιβάλλοντας χώρος του Κ.Υ. Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, επί 3 χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα, το υπάρχον εκεί σύγχρονο κτήριο να παραμένει αναξιοποίητο και μάλιστα, στις μέρες μας, που απειλούμαστε από τον κορωνοϊό. Το αδιανόητο αυτού του προβλήματος είναι ότι, έμειναν ανεκτέλεστες οι εργασίες τακτοποίησης του ανωτέρω περιβάλλοντος χώρου και παρέμειναν εκκρεμείς προς κάλυψη αρκετές άλλες σχετικές ελλείψεις, ενώ υπάρχει σχετική πίστωση 200.000€, η οποία, μέχρι και σήμερα, παραμένει αδιάθετη! Η δε μελέτη και οι αναμενόμενες διαδικασίες για την έναρξη και εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα. Παρ’ όλα αυτά, οι εκεί υπηρετούντες γιατροί και νοσηλευτές αλλά και ο οδηγός ασθενοφόρου, έχοντας τη βάση τους στο παλαιό κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο σαπίζει, όντας κατασκευασμένο από το 1958, έκαναν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιφρουρήσουν την υγεία του ντόπιου πληθυσμού, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην υψηλή αποστολή και το λειτούργημα τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να λειτουργήσει το υπάρχον προορισμένο για σχετική χρήση εντός της άνω περιοχής και μη ακόμα παραδομένο, νέο κτήριο Κέντρου Υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και ενισχυμένο με τον επίσης απαραίτητο βιοιατρικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελέσει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας για την ως άνω διαχρονικά παραμελημένη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις περιοχή;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

comments powered by Disqus