Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων στην Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων στην Αιτωλοακαρνανία

Ξεπερνούν τα 220 τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω καταλήψεων των μαθητών, με αιτήματα σχετικά με την πανδημία.

Οι καταλήψεις γίνονται, τη στιγμή που περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις και σχολεία είναι κλειστά, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν στη χρήση της μάσκας και την αποσυμφόρηση των τάξεων (15 μαθητές ανά τμήμα) ενώ κάθε σχολείο προσθέτει τα δικά του επιμέρους αιτήματα.

Στην Αιτωλ/νία υπό κατάληψη είναι το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Κατούνας, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βόνιτσας, το Λύκειο Παναιτωλίου και το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, σε Παναιτώλιο Γαβαλού κ.α

Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ανησυχία σχετικά στην υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πηγαίνουν στα σχολεία για να χτυπήσουν «καμπανάκι» στους μαθητές για τη δημόσια υγεία και σε ότι αφορά στην ασπίδα προστασίας με τη χρήση μάσκας και τους κινδύνους που έχουν με τη μη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν και τους γονείς των μαθητών σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

agriniosite.gr

comments powered by Disqus