Για τα Χανιά αναχωρεί ο Μητσοτάκης – Το βράδυ θα φιλοξενήσει τον Πομπέο

Για τα Χανιά αναχωρεί ο Μητσοτάκης – Το βράδυ θα φιλοξενήσει τον Πομπέο

Στα Χανιά θα βρεθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο το βράδυ της Δευτέρας (28.09.2020) με τον Πρωθυπουργό να φιλοξενεί στο πατρικό του σπίτι τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τα Χανιά, όπου το βράδυ θα φιλοξενήσει τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo).

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στα Χανιά έχει ως εξής:

Την Τρίτη (29.09.2020) το πρωί οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας.

Στη συνέχεια, στις 11.20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Στις 17.00, το απόγευμα της Τρίτης (29.09.2020), ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Πομπέο: Αναχώρησε από Θεσσαλονίκη
Νωρίτερα, ο Μάικ Πομπέο αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη την οποία επισκέφθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε το πρωί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια και στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

newsit.gr

comments powered by Disqus