Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1: Ακατανόητη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1: Ακατανόητη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ , κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Αναφορικά με την άρση της απόφασης για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Συμφωνώ με την πολιτεία αλλά διαφωνώ ότι με τη γνώμη των ειδικών μας είπαν ότι ένας αριθμός μπορεί να πάμε και σε δύο ώρες το αναθεώρησαν. Αυτό ήταν μια αλλοπρόσαλλη στάση που μας δυσαρέστησε όλους γιατί άλλο να σου λένε οι ειδικοί όχι άλλο να σου λένε οι κυβερνητικοί υποτίθεται με τη γνώμη των ειδικών, «θα πάτε κάποιοι» και σε δύο ώρες να σου λένε όχι. Αυτό μου δημιούργησε μια χαρά και μια λύπη ταυτοχρόνως. Τους καταλαβαίνω βέβαια γιατί είναι ένα φαινόμενο που δεν το έχουν ξαναζήσει οι ειδικοί, το αντιμετωπίζουν τώρα, η κυβέρνηση πελαγοδρομεί ορισμένες φορές και δημιουργείται στον πολίτη που είναι προσεκτικός η εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δεν θέλω όμως να αδικώ και τους κυβερνώντες ότι δεν είναι δύσκολο το πρόβλημα αλλά όταν λένε κάτι στις 9 το πρωί δεν μπορεί στις 10 να το παίρνουν πίσω.
Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το θέμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια και αν είναι η κατάλληλη περίοδος
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι κινήσεις της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο δεν είναι κινήσεις οι οποίες γίνονται για δημαγωγικούς λόγους ή στο πλαίσιο μιας κομματικής αντιπαράθεσης. Αυτό σημαίνει ότι εθνική στρατηγική, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ξεκάθαρες διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις προϋποτίθενται μιας απόφασης τέτοιου επιπέδου, τέτοιας περιωπής. Ωστόσο η κυβέρνηση τα έμπλεξε γιατί ο υπουργός Εξωτερικών μας ενημέρωσε όπως το κάνει κάθε λίγες μέρες, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές και μου είπε ότι αυτή είναι μια ξεκάθαρη κυβερνητική πολιτική που εκκινεί από τον Πρωθυπουργό και φτάνει στον τελευταίο υπουργό και ξαφνικά βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για 6 ναυτικά μίλια. Ήταν πάρα πολύ άστοχη η δήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, νομίζω ότι η κυβέρνηση το κατάλαβε αυτό και μαζεύτηκε. Έκανε κακό, έγινε πρωτοσέλιδο στην Τουρκία, απασχόλησε πάρα πολύ την Ελλάδα, αλλά να προχωράμε. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, ένας μετράει αυτός είναι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός των Εξωτερικών σε συμφωνία μαζί του άλλος δεν μετράει.
Ερωτηθείς αν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για τη συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τώρα έχουμε την πανδημία, την ύφεση και τα ελληνοτουρκικά, τρία θέματα πολύ σοβαρά σε έξαρση. Άνοιξε μια συζήτηση για την ηγεσία στο χώρο με ευθύνη αυτών που την άνοιξαν ούτως ή άλλως τον Νοέμβριο του ’21 έχουμε εσωκομματικές διαδικασίες συνεδρίου και εκλογών ηγέτη συνεπώς οι δύο που μέχρι τώρα , η κα Γεννηματά και ο κ. Ανδρουλάκης , είπαν πως θα είναι υποψήφιοι έτσι κρίναν ότι θα έπρεπε να κάνουν, θεωρώ όμως και το έχουμε αποδείξει ως κόμμα συναισθανόμαστε απολύτως τις δυσκολίες της πανδημίας, έχουμε βάλει πολύ σωστές προτεραιότητες και θεωρώ πως με συνέπεια θα υπηρετήσουμε τις προτεραιότητες αυτές που έχει η χώρα. Όσο περνάνε οι μήνες θα ανοίγουν οι διαδικασίες εν όψει συνεδρίου και εκλογής ηγεσίας. Οι διαδικασίες θα είναι ανοιχτές με τη δυσκολία της πανδημίας που θα μας αναγκάσει να προσαρμοστούμε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είμαι ένα συντεταγμένο στέλεχος της παράταξης και δουλεύω για αυτή, είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κας Γεννηματά και αυτό το σέβομαι από πάνω μέχρι κάτω. Δεν θα μιλούσα στις συνεντεύξεις για κάτι τέτοιο, η παράταξη προχωράει.
Ερωτηθείς για το tweet του για την κα Διαμαντοπούλου
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Περάσανε οι μέρες, ακούστηκαν αυτά δεν θα ερμηνεύσω τον εαυτό μου, ότι ειπώθηκε, ειπώθηκε.
Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Σταϊκούρα
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ήταν ακατανόητη η πρόταση μομφής εναντίον ενός υπουργού. Είναι ακατανόητη γιατί οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης από πάνω μέχρι κάτω και για αυτο το νομοσχέδιο και για την οικονομική πολιτική και για τις ανεπάρκειες σε μια σειρά από τομείς. Επιλέχτηκε ο κ. Σταϊκουρας, κακώς, και όχι όλη η κυβέρνηση, όλη η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιλεγεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τους 50 βουλευτές που μπορούν αν καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας, εμείς έχουμε 22 δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αν είχαμε 50 βουλευτές θα καταθέταμε πρόταση δυσπιστίας κατά ολόκληρης της κυβέρνησης. Αγνόησε ο κ. Τσίπρας ότι μια πρόταση μομφής κατά υπουργού οδηγεί στην ισχυροποίηση του. Όταν στρέφεσαι κατά ενός μεμονωμένου υπουργού η κυβέρνηση τον στηρίζει και αν υπήρχε κάποιος προβληματισμός για αυτόν αίρεται. Το τρίτο που παρατήρησα χθες και το είπα στη Βουλή και είχαμε με τον κ. Γεραπετρίτη μια αντιπαράθεση. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μιλώντας εκ μέρους του πρωθυπουργού δεν γενίκευσε τη μομφή. Ο κυβερνήσεις όταν στρέφεται η αντιπολίτευση εναντίον ενός υπουργού, ειδικά του πρωτεύοντος υπουργού όπως είναι ο κ. Σταϊκούρας, οι κυβερνήσεις γενικεύουν τη δυσπιστία. Αναδέχεται ο πρωθυπουργός τη δυσπιστία και τη διεύρυνε εναντίον όλης της κυβέρνησης του για να επιτεθεί στη αντιπολίτευση, δεν το κάνανε.
ΔΗΜ: Δηλαδή να μετατρέψουν την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης;
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακριβώς και με αυτό τον τρόπο, που είναι ένας πάγιος κοινοβουλευτικός χειρισμός, και τον υπουργό σου καλύπτεις και την αντιπολίτευση τη βάζεις στη θέση του «ελεγχομένου». Έτσι κάνουν οι κυβερνήσεις. Το παρατήρησα εχθές, μου έκανε εντύπωση . Πρόκειται για απομόνωση του υπουργού; Δεύτερον ήταν κοινοβουλευτική αστοχία και θα το διορθώσουν σήμερα; Θα δούμε.
Ερωτηθείς γιατί δεν αυξάνει τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ
Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Χάθηκε μια ευκαιρία στις εκλογές του΄19, χάθηκε μια ευκαιρία να είμαστε εμείς το κόμμα που οι πολίτες θα επέλεγαν για ένα αντιστάθμισμα, ένα αντίβαρο στην μεγάλη δύναμη Μητσοτάκη και ΝΔ. Κέρδισε αυτό το παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξανανοίγει αυτό το παιχνίδι τώρα, βλέπετε σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 20% είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς, πρέπει να την αρπάξουμε.

comments powered by Disqus